© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

Acil İniş Yapan Yamaç Paraşütü pilotu kurtarıldı

Erzincan Merkeze bağlı Küçük Çakırman Köyü civarında Yamaç Paraşütü yapan bir pilot kontrolünü kaybederek acil sert iniş yapmak zorunda kaldı

Erzincan Merkeze bağlı Küçük Çakırman Köyü civarında Yamaç Paraşütü yapan bir pilot kontrolünü kaybederek acil sert iniş yapmak zorunda kaldı. Yamaç paraşütü pilotu, mahsur kaldığı yerden AFAD, JAK ve UMKE ekipleri tarafından 7 saatlik bir çalışma sonunda yeri tesbit edilerek askeri helikopterle kurtarıldı.

Sert rüzgara kapılarak dere yatağına sert bir iniş yapan pilot uzun süre bulunamadı. 112 Acil Çağrı Merkezini arayan ilgililer yardım istedi. Yaklaşık 7 saatlik çalışma sonucunda bölgeye ulaşan ekipler, Pilot'un bilincinin açık belinde hassasiyet bulunduğu tesbit edildi. Sedyeyle taşımaya uygun olmadığı için helikopter desteği isteyen kurtarma ekipleri Millî Savunma Bakanlığı tarafından bölgeye gönderilen helikopter yardımıyla Yaralı pilot Erzincan Binalı Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralının Hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER