© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

Ak Parti 23 Yaşında

Cumhurbaşkanı ve Akparti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti, siyaset arenasında 23. yılını kutluyor.

Cumhurbaşkanı ve Akparti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti, siyaset arenasında 23. yılını kutluyor.

Ak Parti İl Başkanlığı Binasında, Ak Parti Milletvekili Süleyman Karaman, Ak Parti İl Başkanı Alpay Kabadayı, Önceki Dönem Milletvekili Burhan Çakır, Önceki Dönem Belediye Başkanları İl ve İlçe Başkanları ve Partililerin katıldığı Kutlama programında Ak Parti İl Başkanı Alpay Kabadayı yaptığı konuşmada; "22 yıl önce çıktığı siyaset sahnesinde, bir daha asla silinmeyecek izler bırakmayı başaran AK Partimiz yeni yılına, yeni yaşına, daha güçlü , daha kararlı adımlarla büyük Türkiye hayallerine doğru koşmaktadır.
AK Partimizin kuruluşunu sağlayarak sadece Türkiye’nin değil, dünyanın, mazlumların umudu haline gelen, dünyanın 5’ten büyük olduğunu her fırsatta dünya kamuoyuna ispat eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde nice yıllar siyasette yer alacak partimizin yeni yaşını kutluyoruz.
AK Parti, Türk milletinin binlerce yıldır kesintisiz şekilde süren devlet silsilesinin bugünkü adı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için gece-gündüz çalışan bir partidir. AK Parti, Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071’de kazandığı Malazgirt Zaferiyle tapusuna sahip olduğumuz Anadolu’yu ilelebet vatanımız, yurdumuz olarak muhafaza etme davasının takipçisi olan bir partidir. AK Parti, Anadolu’yu, Kudüs’ü işgal etmek üzere yola çıkan Haçlı Ordusuna adeta mezar eden Sultan Kılıçarslan’ın, bu topraklar üzerinde küçük bir boydan bir cihan devleti kuran Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi’nin, İstanbul’un fethiyle çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ın, güçle diplomasinin inceliklerini birleştiren Abdülhamit Han’ın, velhasıl ecdadın mirası üzerinde inşa edilen bu ülkeyi büyütme davasını kendi davası olarak kabul etmiş bir partidir.
“Halka hizmet, hakka hizmet” düsturuyla 14 Ağustos 2001 yılında gönülleri kazanarak Türk siyasi hayatına adımını atan AK Partimiz, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bugün de Türkiye’yi ve tüm mazlum toplumları aydınlatmaya devam ediyor.
23 yıl önce yola çıktığımız heyecanı bugün de yüreğimizde taşıyarak, gönülleri fethetmek, kalpleri kazanmak için Türkiye’ye hizmet davamızdan asla geri adım atmadan aynı kararlılıkla yürüyoruz.
14 Ağustos 2001’de başlayan yeni Türkiye sevdası, 23 yılda milyonlara yayıldı. Yeri geldi kapatılma tehdidiyle karşı karşıya kalan AK Partimiz, darbe girişimi dahil çeşitli engellemelere rağmen reformlar ve seçim başarılarıyla dolu 23 yılı geride bıraktı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, Son Başbakanımız Binali Yıldırım'ın desteğiyle Erzincan'da da Türkiye Yüzyılı idealimizle yolumuza hiç durmadan devam ediyoruz ve diyoruz ki; Umudun, icraatın, geleceğin; Adı AK Partidir…
Bu coşkulu günümüzde Türkiye sevdasıyla çıkılan yolda milletimizin gönül kapılarını aralayan AK Parti’nin bir parçası olmanın gurur ve heyecanı içindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Rabbim bizlere nice AK yıllara ulaşmayı, daha uzun yıllar milletimize hizmet etmeyi nasip eylesin. Allah’ım birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu vesile ile tekrardan AK Partimizin 23. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlar, programa katılım gerçekleştiren bütün dava arkadaşlarıma saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunarım" dedi. Son olarak konuşma yapan Ak Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise yaptığı konuşmada; 

"Bundan tam 23 yıl önce 2001 yılı Ağustos ayında Ak Partinin kuruluşu milletimize ve dünyaya ilan edilmişti. Öncelikle kuruluşundan bugüne kadar Ülkemizde ve Erzincan’ımızda Ak Partimizin tüm kademelerinde bu davaya gönül veren, katkı sağlayan, hizmet eden, görev alan partimize oy veren tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.
Ahirete irtihal eden yol arkadaşlarımıza da Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.
 Her yıl dönümü önemlidir ama 23.yıl dönümü extra önemlidir. Bu yaş gençlerin Üniversiteyi bitirip hayata atıldığı ve rüştlerini ispat edişlerinin ifadesidir. Kadim davamız ve milletimize hizmet aracı gördüğümüz siyasetimiz ve onun yüce bir çatısı olarak kabul ettiğimiz Ak Partimiz Millete hizmet ede ede 23 yaşına ulaştı.
2001 yılında, Ak Partimizin kuruluşunda gençlik kollarında göreve başlayan evlatlarımız bugün Yönetim Kurulu Üyesi, İlçe Başkanı, İl Başkanı, Milletvekilleri, Genel Merkez görevlisi olarak görev yapıyorlar, bugün Gençlik kollarında çalışan arkadaşlarımız da yarın aynı görevi devralacaklar inşallah. Gençlerimize gelecekte başarılar diliyorum.
Bu büyük ailenin bir parçası olduğum için gurur duyuyor, bu onuru bize yaşatan rabbime şükrediyorum ve diyorum ki bu onur çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır.
 Ak Parti Cumhuriyet döneminde art arda en fazla seçim kazanan partidir. Girdiği ilk seçimde %34 oyla iktidara getiren milletin bugüne kadar Ak Partiyi sandıkların %40 ile %50 arasında hep birinci çıktı. Sizlerin desteğiyle Erzincan’da da en fazla seçim kazanan partidir. Ak Parti teşkilatımıza buradan teşekkür ediyorum, Ak Parti, Fazilet Partisinin kapatılmasının ardından, partide bulunan yenilikçiler olarak bilinen grupla birlikte bugünkü Liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları tarafından kurulmuştur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri yanında büyük bir onur ve şerefle bulunduğum Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ülkemizde En uzun Bakanlık yapmış sayısız eserlere imza atmış Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın öncülüğünde Erzincan’ımıza 23 yılda çok büyük yatırımlara imza attık ve atmaya da devam edeceğiz.

 Kurucularının arasında, sonradan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan olan Son Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım’da var. Sn Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve birlikte; Ülkemize ve Erzincan’ımıza kazandırdığı eserler dolayısıyla Erzincan’ımızdan Erzincan teşkilatı olarak kendilerine teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Ak Parti Erzincan içinde büyük bir şanstır.
AK Parti’nin ilk hükümetlerinde,  Erzincan’ın üç evladı bakan olarak görev almıştı; Son Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımız Sn. Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanımız Sn. Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sn. Ali Coşkun  
 Başta dönemin Ulaştırma Bakanı, Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım olmak üzere ülkemize ve ilimize çok hizmet ettiler. Kendilerine buradan Erzincan’dan saygılarımı sunuyorum. 

Bu vesile ile AK partinin kuruluşundan bugüne hizmet eden başta birlikte vekillik yaptığımız MKYK üyemiz sn Burhan Çakır olmak üzere Erzincan milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza da teşekkür ederim.
Her şey gibi bu büyük davanın mensubu olmakta bir nasip işidir.  Ak Parti kadroları olarak Rabbimizin bize bahşettiği nasibe hamdederek, kendi işimize bakacağız. Kendi sorumluluklarımızın gereğini yerine getirebilmenin mücadelesini vereceğiz. Sizlerin de yakından bildiği gibi Ak Parti 23 yıl önce siyaset sahnesine adım attı. Türkiye’de yeni bir dönemi başlatmış, bu ülkeyi uçurumun eşiğinden çekip almıştır. Bu sürenin yaklaşık 22 yılı da iktidarda geçmiştir. Milletin teveccühüne mazhar olarak hamdolsun asırlık eksiklikleri tamamlayarak geleceğin dünyasının alt yapısını kurarak ülkemizi hep yukarıya taşıdık. Ak Partimizin ülkemize kazandırdıkları saymakla bitmez. AK partimizin 23. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum, daha nice yıllara diyor hepinizi sevgi ve hürmetle selamlıyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER