© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

"Babam Recep Yazıcıoğlu"

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; "Üzerinden tam 21 yıl geçti. Daha dün gibi… Onun yokluğuna hâlen alışamadık

Erzincan'ın En zor yıllarında yaklaşık 10 yıl gibi uzun bir süre Erzincan Valiliği Görevinde bulunan Herkesin bildiği sevdiği Vali Recep Yazıcıoğlu, 8 Eylül 2003 Yılında bir trafik kazası sonucu ne yazıkki aramızdan ayrıldı. Türkiye üzüldü, Erzincan üzüldü, Hepimiz üzüldük ama ateş düştüğü yeri yaktı. Tam 21 Yıl Geçti Ama acısı hala geçmedi. Babasını 21 yaşındayken Kaybeden Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Şimdi 42 yaşında ve Tokat Belediye Başkanı. Babası Recep Yazıcıoğlu'nun Aramızdan Ayrılışının 21. Yılında şu mesajı paylaştı.

"Babam Recep Yazıcıoğlu

2003 yılının 8 Eylül’üydü. Bir kaza, keder yüklü bir haber ve bir vefat…

Babamız, sevilen devlet adamı Recep Yazıcıoğlu’nu elim bir trafik kazasında kaybettik. Üzerinden tam 21 yıl geçti. Daha dün gibi… Onun yokluğuna hâlen alışamadık. O sadece bizim için bir baba değildi. O aynı zamanda Türkiye’nin sevilen süper valisiydi. Bizim kederimiz, Türkiye’nin kederi oldu. Türkiye’nin üzüntüsü de bizim üzüntümüz oldu. Babamız Recep Yazıcıoğlu’nu Türkiye için bu kadar değerli yapan zor zamanlarda gösterdiği liderlik ve yönetim tarzıydı.

Halkı küçümsemeden kabul etti, kimseye yüz çevirmedi ve böbürlenmedi. Tevazu ile, içtenlikle yönetti. Bu içtenliği O’nu halkın gözünde yüceltti. Köylüyle, işçiyle, memurla empati yaptı. Çocuklarla, öğrencilerle duygusal bağ kurdu. Sıkıntılı olan herkesi dinledi ve onları anlamaya çalıştı. Tüm bunlara yaparken disiplin içerisinde devlet aklı ile hareket etti. Diğer valilere, diğer yöneticilere ilham kaynağı oldu. Biz de O’ndan ilham olarak bu güzel şehri yönetme gayreti içerisindeyiz. Babamız Recep Yazıcıoğlu hayatımın her döneminde en büyük rehberim olmuştur. Onun bilgeliği ve yönetim tarzı, benim için paha biçilmez bir misyondur, vizyondur. Vefat yıldönümünde rahmetle ve özlemle anıyorum. Mekânı cennet olsun İnşallah"

Erzincanın Sesi Olarak saygıyla sevgiyle anıyoruz...Mekanın Cennet Olsun Sayın Valim.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER