© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

Büyük Zaferin 102. Yıl Dönümü resepsiyonu Ergan'da Yapıldı

Erzincan Valiliğinin ev sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Ergan Kayak Merkezinde yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Ergan Kayak Merkezinde yapıldı. Erzincan Valiliği Organizasyonunda yapılan Resepsiyona Vali Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Murat Ataç, Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül,  Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Önceki Dönem Milletvekili Sebahattin Karakelle, Bazı Protokol Mensupları, Gaziler ve vatandaşlar katıldı. Katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür eden ve 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutlayarak başlayan Vali Aydoğdu; "Her bir karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu cennet vatanın, bağımsızlık ve hürriyet uğruna verilen eşsiz mücadelesini bir kez daha yâd ediyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, yalnızca bir askeri zaferin değil, aynı zamanda inancın, kararlılığın ve azmin zaferidir. Bu zafer, Türk milletinin hür yaşama iradesinin dünyaya ilanıdır." dedi.
Aziz milletimizin, şanlı tarihinin hiçbir döneminde bağımsızlığından asla taviz vermediğini ve bundan sonra da vermeyeceğini belirten Vali Aydoğdu, "Anadolu’nun her köşesinde yankılanan bağımsızlık haykırışları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle taçlanan Büyük Taarruz’da doruğa ulaştı. Dumlupınar’da kazanılan bu zafer, yalnızca düşmanı yurttan atmakla kalmamış, aynı zamanda milletimizin makûs talihini de değiştirmiştir. Erzincan gibi memleketimizin dört bir köşesi, bu zaferin kazanılmasında azimle ve kararlılıkla çalışmış, Cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. "Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir" diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, bizler de bağımsızlık meşalesini ilelebet taşımaya kararlıyız. Ve bizden sonraki nesillere bu meşaleyi aktarcağız." dedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, konuşmasının devamında, "Bizler, farklı görevlerde, farklı sorumluluklarda bulunsak da; hepimiz aynı ideal için, aynı bayrak altında birleşen büyük bir ailenin fertleriyiz. Farklı düşünsek de farklı baksak dafarklı görsek de bu vatan toprağında Al Bayrak altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya hem mecburuz, hem de mahkumuz. İşte bu yüzden, Cumhuriyetimizi korumak, onu daha ileri taşımak hepimizin ortak görevi ve ortak sevdası olmalıdır." dedi.
Kurtuluş Savaşımızın lideri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahramanları rahmetle ve duayla, Gazileri minnetle ve şükranla yad eden Vali Aydoğdu, "Erzincan gibi değerleri ile yoğrulmuş topraklarda milletimizin her bir ferdi Cumhuriyetimize sahip çıkmış, devleti ve milleti ile bütünleşmiştir. Bugün bizlere düşen görev ecdadımızdan aldığımız bu kıymetli emaneti aynı ruh ve kararlılıkla korumak ve geleceğe taşımaktır." dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER