© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

Erzincan'a Gelişinin 105. Yıl Dönümü Kutlama Programı

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Erzincan'a gelişinin 105. Yılı nedeniyle kutlama programı hazırlandı.

  Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Erzincan'a gelişinin 105. Yılı nedeniyle Erzincan Valiliği tarafından kutlama programı hazırlandı. 105 Yıl Önce 1 Temmuz 1919'da Erzincan'a gelen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü anma ve ilimize teşriflerini kutlamak üzere Hazırlanan Program Erzincan Valiliği tarafından ilan edildi; Valilik, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 07.00’den itibaren şehir ve Kamu Kurum ve Kuruluşları, özel iş yerleri bayraklarla donatılmasını ve gece ışıklandırımasını istedi. Ayrıca Kamu Kurum ve Kuruluşları, özel binalar ve iş yerlerinin donatılmasında kullanılacak Bayraklar, Türk Bayrağı Tüzüğü’ ne uygun, temiz ve bakımlı olması konusunda uyarıda bulunuldu.

Kortej yürüyüşü Saat 09.15'de İl Emniyet Müdürlüğü önünden başlayacak. Atatürk’ü sembolize eden Türk Bayrağı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce görevlendirilecek 30 kişilik sporcu öğrenci grubu tarafından taşınacak. Erzincan Protokolü ve vatandaşlarında katılacağı Kortej, Belediye Sarayı önünde bulunan Atatürk Anıtına gelerek 09.30'da çelenk sunma töreni yapılacak.

Çelenk sunma törenine; kamu ve özel kuruluş temsilcileri, askeri erkân, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce seçilen bir grup sporcu-öğrenci, sivil teşekkül temsilcileri ve halk katılacak.

Vali, Ordu Komutanı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı tarafından Anıta çelenk sunulacak, Saygı duruşunda bulunulacak ve akabinde 3. Ordu Komutanlığı bandosu tarafından çalınacak İstiklal Marşı ile Bayrak göndere çekilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilecek bir sporcu-öğrenci tarafından şiir okunacak, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER