© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

İliç Balkaya'da "Muharrem Ay'ı Birlik Aşuresi"

Erzincan İliç Dernekler Federasyonu'nun Her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Muharrem Ay'ı Birlik Aşuresi" etkinliğini bu yıl  İliç Balkaya Köyünde yaptı.

İstanbul'da Faaliyet gösteren Erzincan İliç Dernekler Federasyonu'nun Her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Muharrem Ay'ı Birlik Aşuresi" etkinliğini bu gün İliç Balkaya Köyünde yaptı.

HAS-VAK ve Balkaya Köyü muhtarı Erkan oymak'ında katkılarıyla Şeyh Hasan El Kırzi Türbesinde Yapılan Etkinliğe İliç Belediye Başkanı Mehmet Elçi, Önceki Dönem Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz, Ak Parti İl ve İliç İlçe Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ GELİN CANLAR BİR OLALIM “ sloganıyla geleneksel Aşure programını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Erzincan İliç Dernekler Federasyonu Başkanı H.Cahit TATAR;

"Balkaya köyümüzün maneviyatında huzurunda bulunan seyit şeyh Hasan El-kirzi Hz türbesinde aşure kazanlarımız kaynamaya başladı Maşallah Allah kabul etsin inşallah. İliç Belediye Başkanımız, Önceki dönem Belediye Başkanımız'a, HAS-VAK Başkanı Dursun Emekli'ye ve Balkaya Köyü muhtarı Erkan oymak'a ve Tüm Can Dostlarımıza bizleri yanlız bırakmadığı için teşekkür ederim.Organizasyonda Emeği olan her kim varsa Allah razı olsun Çok teşekkür ederim" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER