© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

KINIYORUZ !

Basın'a Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve Basın tarafından Kullanılan; “Kasten öldürme suçundan 19 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan C.K. isimli şahıs İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği Ekiplerince Erzincan Şehirlerarası Otobüs Terminalinde kaçmak üzereyken yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir" Haberi Üzerine 

Can Tv, Erzincan Net Gazetesi ve www.erzincannet.com sitesinin hizmet binasına C.K. İsimli alkollü şahıs tarafından saldırıda bulunuldu. Kendisiyle ilgili yapılan haberden dolayı Kurumda bulunan 2 bilgisayar ve 1 lap top’a zarar veren C.K. polise yapılan ihbar üzerine gözaltına alındı.

Yapılan bu saldırının ardından Erzincan Basın Camiası tarafından kınama mesajları Yayınlandı, www.erzincaninsesi.com Olarak Erzincan Net Gazetesi Ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz. 

Ayrıca Erzincan Gazeteciler cemiyeti tarafından'da şu kınama mesajı yayınlandı “Yapılan saldırı sonucu “Erzincan Gazeteciler Cemiyeti olarak, Erzincan Net Gazetesi'ne yapılan çirkin saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Basın özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu hatırlatmak isteriz. Basın kuruluşlarına ve çalışanlarına yönelik saldırılar, demokratik toplumlarda asla yeri olmayan bir tutumdur. Bu tür saldırılar sadece Erzincan Net Gazetesi’ne değil, aynı zamanda tüm Erzincan halkına yapılmış sayılmalıdır. Gazetecilerin güvenli bir şekilde görevlerini yapabilmesi, demokratik bir toplumun en temel unsurlarındandır. Erzincan Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu menfur saldırının failli için gereken cezai yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz. Basın özgürlüğüne yönelik her türlü saldırının karşısında durmaya devam edeceğiz. Erzincan Net Gazetesi ailesine ve tüm Erzincan basın camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, dayanışma içinde olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER