© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

Mustafa Sarıgül; "Darbenin İmasının bile yapılması doğru değildir"

Sarıgül, Kara Harp Okulu mezuniyetinde kılıçları çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını atan ve bir yemin metni okuyan teğmenlere sahip çıktı.

Bir Basın açıklaması yapan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçlarını çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını atan ve bir yemin metni okuyan teğmenlere sahip çıktı.

Sarıgül, teğmenlerin vatanımızın kurtarıcısı, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıktıklarını bundan rahatsızlık duyulmaması gerektiğini belirterek, “Evlatlarımız içlerindeki dışarı vurmaktan başka bir şey yapmamışlardır” dedi.

Sarıgül açıklamasına şöyle devam etti; “Teğmenlerimiz, kılıçlarını, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak ellere karşı çektiler. Kimse cumhuriyeti sahipsiz, atamızı savunmasız sanmasın Türkiye gibi darbelerden çok çekmiş bir ülkede öyle ulu orta darbe iması yapılmaması, darbe laflarının konuşulmaması gerekir. Ordumuz siyasî tartışmaların ve polemiklerin hedefi ve tarafı yapılmamalıdır. Etrafımızdaki ülkelerin durumuna düşmemek için ordumuza sahip çıkalım, kudretli tutalım, yıpratmayalım. Türkiye’nin bekası; demokrasisini, ekonomisini ve ordusunu güçlü tutmaktan geçer" dedi.

Sarıgül ayrıca, CHP parti programında yapılacak değişikliklere yönelik tartışmaların yürütüldüğü masa toplantılarında yer alan Mustafa Sarıgül, yapılan tüzük kurultayının partiye şevk verdiğini, örgütü güçlendirdiğini belirterek, CHP'de tüzük değişikliklerinin ardından halkın taleplerini, özlemlerini yansıtan güçlü bir program hazırlamaya başladıklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER