© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

Öğrencilerin güvenliği için “Okul Polisleri Projesi”

Vali Hamza Aydoğdu "Okul Polisleri Projesi" hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Hamza Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve okul polisi olarak görevlendirilen polislerle birlikte, valilik binası önünde "Okul Polisleri Projesi" hakkında açıklamalarda bulundu.

Bali Aydoğdu burada yaptığı açıklamada; "Bugün itibariyle okul polisleri projesini başlatıyoruz. Pilot olarak tespit ettiğimiz 27 okulumuzun çevresinde 16 polisimiz bizzat okul polisi olarak görevlendirdi.
Görevlendirilen bu polislerimizin görevi sadece güvenlik değil. Çocuklarımızın psikolojik problemleri olabilir. Arkadaşlarımız bunu tespit ettiklerinde hem Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze hem de rehber öğretmenlerimize yönlendirecekler. Görevlendirilen bu polislerimiz bir anne-baba şefkatiyle bir abi-kardeş şefkatiyle de çocuklarımıza yön verecekler. Bu proje ile polislerimiz hem okul çevresindeki güvenliği alacak hem de öğrencilerimize rehberlik edecekler." dedi.

Bütün okullarımızda kapalı kamera sisteminin olduğunu ve bununla ilgili herhangi bir eksikliğin olmadığını belirten Vali Aydoğdu "75 okulumuzun çevresinde zaten polislerimiz mobil olarak güvenlik tedbirlerini alıyordu. Başlattığımız Okul Polisi Projesi ile görevlendirilen bu polislerimizin bütün mesaisi okullar başladığı anda başlayacak ve okul bitiş zili çalıp öğrencilerimiz evlerine gidene kadar devam edecek. Bu süre zarfında arkadaşlarımız okulda olacak. Okulun çevresinde olacak." dedi.

Okul polislerinin, çocuklarımızın sabah okula sağlıklı bir şekilde gelip gidebilmelerini sağlamak aynı zamanda da okul müdürleri ve okul aile birlikleriyle iş birliği içerisinde görevlerini ifa edeceklerini belirten Sn. Valimiz, "Bizim buradaki en büyük amacımız şu, çocuklarımızın sağlıklı, güvenli bir şekilde okula girip çıkmalarını sağlamaktır. Bir haftadır bu konu üzerinde çalışan İl Emniyet Müdürümüz Sn. Zafer Baybaba'ya destek veren ve her zaman eğitimi önceleyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Hacı Ömer Kartal'a, şube müdürlerine ve öğrencilerimizi kendi çocuklarından farklı görmeyip bu görevi kabul eden emniyet teşkilatımızın güzide polislerine teşekkür ediyorum. İnşallah beraber birlikte Erzincan'ımızın güvenliğini sağlamak üzere yola çıkan bu arkadaşlar bir model oluşturacaklar. Biz bu modeli de Erzincan'dan başlayarak bütün ilçelerimize yaymış olacağız." dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER