© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

Recep Demir Yatılı Kur'an Kursu, büyük bir başarıya imza atıyor

Erzincan'lı İşadamı Nevzat Demir'in kardeşi adına yaptırdığı "Recep Demir Yatılı Kur'an Kursu" büyük bir başarıya imza atıyor.

Hayırsever işadamı Nevzat Demir'in kardeşi adına yaptırdığı Recep Demir Yatılı Kur'an Kursu büyük bir başarıya imza atıyor. İl Müftüsü Muharrem Gül, kursta son beş yıl içinde 121 kişinin mezun olduğunu, bunlardan 119'unun hafızlık belgesi aldığını açıkladı.

Recep Demir Yatılı Kur'an kursunda yılda ortalama 20-25 kişinin hafız olarak mezun olduğunu, Öğrencilerin genellikle 2-3 yıl içinde hafızlık eğitimlerini tamamladıklarını ve Bazı öğrencilerin 6 ay gibi kısa sürede hafızlık ünvanını kazandıklarını belirten İl Müftüsü Gül, öğrencilerin hafızlıklarını pekiştirmek ve islami ilimlerde kendilerini geliştirmek için Piri Sami Kur'an Kursu'nda yoğunlaştıklarını söyledi.

İl Müftüsü Muharrem Gül; "öğrenciler, camilerde hatimler okuyarak hafızlık yeteneklerini cemaat önünde gösterme fırsatı buluyorlar. Kur'an kursuna devam eden öğrenciler 15 Temmuz Proje imam hatip ortaokuluna devam ediyor. Örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimine devam ediyorlar. Kur'an kursunun çalışmaları Erzincanlılar ve öğrenci velileri tarafından büyük takdir topluyor. , kurstaki başarıları için yönetici Muhammed Budak'a ve tüm Hocalaramıza, Kur'an kursumuza desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ederim" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER