© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

Sempozyumda Tulum Peyniri Dönerine yoğun ilgi

Erzincan’da düzenlenen Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu renkli görüntülere sahne oldu.

EBYÜ Yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu renkli görüntülere sahne oldu. Sempozyumun fuaye alanında açılan ve Erzincan Ürünlerinin ikram edildiği Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü standı, Türkiye’nin ve dünyanın değişik bölgelerinden gelen katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu katılımcılarına sunmak üzere açtığı stantta coğrafi işaretli ürünlerle Erzincan’ın tanıtımına katkı sağladı. Stantta coğrafi işaretli Erzincan Tulum Peynirini döner şeklinde katılımcılara ikram edilmesi ziyaretçilerden tam not aldı. Erzincan Tulum Peynirini ilk defa döner şeklinde gördüklerini, tadını ve aromasını çok beğendiğini ifade eden ziyaretçilere bol bol lavaş arası Tulum peyniri ikram edildi.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü standında ziyaretçilere coğrafi işaretli Erzincan Tulum Peyniri ve Cimin Üzümüne ilave olarak, geçtiğimiz günlerde coğrafi işaret başvurusu yapılan Sakı Elması, Çermail Armutu, Tandır Ekmeği ve Tandır Lavaşı da ikram edildi. Erzincan’ın yöresel ürünlerine katılımcılar yoğun ilgi gösterirken, Konuklar Tulum Peyniri dönerini keserken bol bol fotoğraf çektirdiler.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü standı Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu. Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve misafir tarafından ziyaret edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER