© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

Türk Diasporası Sempozyumu ile ilgili toplantı yapıldı

Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu ile ilgili toplantı Düzenlendi.

Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu ile ilgili toplantı Düzenlendi.

Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof.Dr. Akın Levent, Vali yardımcıları, ilgili birim amirleri, mesleki oda ve STK temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, 14 - 16 Ekim 2024 tarihleri arasında ilimizde düzenlenecek olan sempozyum ile ilgili olarak yapılan çalışmalar ve hazırlıklar Konuşuldu. Prof.Dr. Abdulkadir Gül'ün sunum eşliğinde bilgiler vermesinin ardından Vali Aydoğdu ve toplantıya katılanlar görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Vali Aydoğdu; "Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet Yılmaz, Son Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım, Bakanlarımız, ülke içinden ve ülke dışından pek çok misafirimiz sempozyum kapsamında Erzincan'da olacak. Bu tür uluslararası sempozyumlar şehrimiz için çok önemli. Çünkü bu tür sempozyumlar şehri de dinamikleriyle birlikte harekete geçiren; hem Erzincan'a katma değer sağlayan hem de Erzincan'ın değerlerini, kültürünü Türkiye'de ve dünyada tanıtımını sağlayan önemli sempozyumlardır. Bu nedenle gelecek misafirlerimizi hem sempozyum esnasında hem de sempozyum sonrasında en iyi şekilde ağırlamak, Erzincan'ımızın tanıtımını en güzel şekilde yapmak için arkadaşlarımızla birlikte görüş alışverişinde bulunduk. Ben, sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehrimiz, birlik ve beraberlik içerisinde, herkesin elini taşın altına koyduğu çok güzel bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Bu birlik ve beraberliğe destek veren katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

Erzincan'ın, 2026 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olması için Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından başvuru dosyası hazırlandığını da belirten ve hazırlanan başvuru dosyasını teslim alan Vali Hamza Aydoğdu; "Erzincan'ın 2026 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz ve konunun takipçisi olacağız. Dosyanın hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER