© Erzincan'ın Sesi | Erzincan'ın ve Bölgenin Haber Sitesi

Türkiye 1.si Erzincan'dan

LGS sınavı sonuçları için milyonlarca öğrencinin heyecanlı bekleyişi MEB'in duyurusuyla sona erdi.

LGS Türkiye 1. si Erzincan'dan. Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklanan Liselere Geçiş Sistemi Merkezi Sınav sonuçları sonrası adayların sıralamaları, puanları ve yüzdelik dilimleri de belli oldu. İyi bir lisede eğitim görmek isteyen öğrenciler tam puan almak için Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleşen sınavda kıyasıya yarıştılar. 

LGS kapsamındaki merkezi sınavda 352 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.Öğrencilerin yüzde 83,85'i yerel, yüzde 16,15'i ise merkezi yerleştirme sınav puanıyla kayıt yaptıracak.

Alınan sonuçlara göre Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı Ortaokulu öğrencisi Ertuğrul Eymen Kaya'nın Türkiye birincisi olduğunu Açıklayan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu şu açıklamayı yaptı; "Tebrikler Ertuğrul Eymen Kaya... Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı Ortaokulu’ndan Ertuğrul Eymen Kaya, Türkiye Birincisi oldu. Bu büyük başarı, azim, çalışma ve kararlılığın en güzel örneği. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle gurur duyuyoruz. Öğretmenlerimize de emekleri ve özverileri için sonsuz teşekkürler" dedi. Vali Aydoğdu ayrıca Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih sürecinin bugün başladığını, 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar devam edeceğini ve Yerleştirme sonuçlarının ise 22 Temmuz’da açıklanacakğı bilgisini verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER