Erzincan
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70265.98$

102. YILINDA 19 MAYIS

102. YILINDA 19 MAYIS
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

102 Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Erzincan Belediye Sarayı önünde düzenlenen törende Gençlik Spor İl Müdürlüğünce Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere uygun olarak düzenlenen anma programına Gençlik Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, kurum yöneticileri ve milli sporcular katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Münasebetiyle Vali Mehmet Makas, Bir Kutlama Mesajı Yayımladı.

Mesaj şöyle:

“Anadolu’nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı İstiklal Mücadelesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir diriliş, şahlanış destanıdır. Büyük Önder Atatürk, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan bu ilk adımda, Millî birlik ve beraberlik duygularını doruğa ulaştırarak Aziz Milletimizin esarete boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

19 Mayıs’ta başlayan bu süreç, Milletimizi çağdaş dünyayla bütünleştiren Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar sürdürülmüştür. Atatürk: ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz.’ diyerek büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyet’i Türk gençliğine emanet etmiştir.

Bu kutsal emaneti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her geçen gün daha da güçlendirerek gelecek nesillere hep beraber taşıyacağız. Hiç şüphe yok ki Türkiye, sadece yaşadığı coğrafyada değil, dünyada da sözü dinlenen, güçlü bir ülke konumuna ulaşmıştır. Bu topraklarda varlığımızı ilelebet sürdürmek için daha da güçlü olmak ve her zaman teyakkuzda olmak zorundayız. Bizleri bölmeye çalışan şer güçlere karşı aynı istikamette yürüyüşümüzü sürdürürsek, Cumhuriyet’in kurucu felsefelerinden ve ideallerinden kopmadan çağdaşlaşma savaşımız, sağlam devlet geleneğimizle, birlik ve beraberlik içinde devam edecek ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ülkemiz ilelebet payidar kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü, Milletimizin birliği ve beraberliği için mücadele eden tüm kahramanlarımızı minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyor, ülkemizin aydınlık yarınları sevgili gençlerimizin ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!