Erzincan
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2486.7
  • BIST
    9539.69
  • BTC
    61413.91$

5 Erzincanlı TBMM’de

5 Erzincanlı TBMM’de
14 Mayıs seçimlerinin ardından 2 Ak Parti'den 3 CHP'den Toplam 5 Erzincan'lı TBMM’ye girdi.

14 Mayıs seçimlerinin ardından 5 Erzincanlı Milletvekili TBMM’ye girdi. 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti’den Av. Serkan Bayram ve Seda Gören Bölük İstanbul Milletvekili olurken, CHP’den Tuncay Özkan ve Ednan Aslan İzmir Milletvekili, Orhan Sarıbal ise Bursa Milletvekili olarak TBMM’ye girdiler.

Tuncay Özkan;

Aslen Erzincan Kemaliye'li bir Aileden gelmektedir. 14 Ağustos 1966 yılında Ankara ' da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek Lisans Eğitimini Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. Gazeteciliğe 1981 yılında Ankara’da Rüzgârlı Sokak’taki yerel gazetelerde başladı. 1984 yılında Hürriyet Grubu’nun çıkardığı Hürgün gazetesinde çalıştı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesinde görev aldı. 10 yıl Cumhuriyet gazetesinde çalıştıktan sonra 1993 yılında yazılı basından televizyona geçti ve Uğur Dündar’ın yapımcısı olduğu Arena programında Ankara sorumlusu olarak çalıştı.
1996 yılında İstanbul’a yerleşti.Burada birçok televizyon ve gazete'de Yöneticilik yaptı.

Seda Gören Bölük;

Baba tarafından Erzincan Kemaliye, Anne tarafından ise İstanbul Çatalca Yalıköylüdür.1983 İstanbul doğumlu  Lise öğrenimini Saint Benoit Fransız Lisesinde, lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde “Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik süreci ve Fransa” konulu teziyle Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun danışmanlığında tamamlamıştır. Lisans eğitiminin bir kısmını Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Fransa’nın Lille şehrinde, Siyasal Bilimler Enstitüsünde; Yüksek Lisansını ise Avrupa Komisyonu Jean Monnet programı bursiyeri olarak Strasbourg Robert Schuman Üniversitesi Siyasal Bilimler Enstitüsünde, Avrupa Politikaları bölümünde “Ak Parti’nin AB Politikası ve Dış Politika Ekibi incelemesi” konulu teziyle bitirmiştir. Ak Parti'de bir çok alanda önemli görevlerde bulunan Seda Gönen Bölük Evlidir.

Ednan Aslan;

1979 Erzincan Çayırlı doğumlu olan Aslan, Pamukkale Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Nükleer, termik ve hidroelektrik santraller ile yenilenebilir enerji konularında çalışmalar yaptı. Baz istasyonlarının insan ve çevre sağlığı üzerine etkileri konusunda araştırmalarda bulundu.
2003-2004 CHP İzmir Narlıdere Gençlik Kolu Başkanlığı, 2005-2008 CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 2008-2010 CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 2010-2015 CHP İzmir Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, 2016-2018 Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İngilizce bilen Arslan evli ve 2 çocuk babasıdır.

Orhan Sarıbal;

1 Şubat 1966 Tarihinde Erzincan Refahiy'de doğdu.Türk siyasetçi ve ziraat mühendisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü'nü bitirdi. Gürsu'da SHP ve CHP İlçe yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. CHP Bursa il delegesi ve Gürsu Belediye Meclis Üyeliği görevini yürütmüştür. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu'nda değişik görevler üstlendi. Gürsu Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Gürsu Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu üyeliği, Gürsu Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 25. 26. ve 27. dönem Bursa milletvekili oldu.Orta düzeyde İngilizce bilen Sarıbal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Av. Serkan Bayram;

1 Nisan 1974 tarihinde Mustafa Bey ve Emine Hanım'ın çocuğu olarak Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Üçören köyünde doğdu. Çocuk yaş'ta yangın'da ellerini kaybeden Bayram, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek Lisansını 2000 yılında Marmara Üniversitesi'nde Kamu Hukuku alanında tamamladı.İstanbul'da birçok dernekte yönetim kurulu üyeliği, Ayrıca çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 2015 Seçimlerinde Ak Parti'den Erzincan Milletvekili olarak TBMM'ye Giren Avukat Serkan Bayram Evli ve iki çocuk babası.

 

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!