Erzincan
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2429.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64733.24$

BAKAN KİRİŞCİ ERZİNCAN' DA

BAKAN KİRİŞCİ ERZİNCAN' DA
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci Erzincan' da

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzincan’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Yıldırım Akbulut Havalimanında Vali Mehmet Makas, Milletvekilleri Erzincan Protokolü tarafından karşılanmasının ardından ziyaret programı kapsamında ilk olarak Erzincan Valiliği’ni ziyaret etti.

Valilik binası girişinde Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, vali yardımcıları ve ilçe kaymakamları tarafından karşılanan Bakan Kirişci , Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamında  Vali Makas ve beraberindeki il protokolü ile bir süre görüştü.

Valilik makam ziyaretinin ardından Valilik toplantı salonunda Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı birimlerin yöneticileri ile toplantı yapan Bakan Kirişci, Yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

Ardından Erzincan Belediyesini ziyaret eden Bakan Vahit Kirişci Belediye Başkanı Bekir Aksun'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

Ardından Ak Parti Binasında Partililerle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Tarım Sektör Temsilcileri Toplantısına katıldı. Bakan Kirişçi: “Özellikle pandemi ve daha sonrada Rusya - Ukrayna savaşı bize gösterdi ki bizim teknolojiyle doymamız mümkün değil” dedi.

Prof.Dr. Vahit Kirişçi Türkiye tarımının her geçen gün güçlendiğini kaydederek, “Dün itibarıyla ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 148 gibi bir düzeye ulaştı. Birinci çeyrek için 7,2 milyar dolarlık tarım ürünleri ihracatı gerçekleştirildi. İhracat yüzde 27 artış gösterirken ithalat da yüzde 15 düzeyinde kaldı. Tarım sektöründe Türkiye'nin ihracatçı bir ülke olduğunun açık bir delilidir. Ülkemiz ve ülkemiz üreticileri üretiyor. Üretileni katma değerli bir hale getiren sanayimiz var. Ve bunu tüketende 95 milyona yaklaşmış bir nüfus var. Tarım sektörü zor, meşakkatli bir sektör. Ama düne kadar tarım sektöründe faaliyet gösterenler benim babam, benim kardeşim, benim amcam çiftçidir demekten imtina eden dünya milletleri ve Türkiye örneği artık geride kaldı. Özellikle pandemi ve daha sonrada Rusya Ukrayna savaşı bize gösterdi ki bizim teknolojiyle doymamız mümkün değil. Cebimizde paramız olsa dahi istediklerimizi satın alabilme imkânımız çoğu zaman mümkün olamamakta. Dolayısıyla paramız var, teknolojimiz var ama tarımımız yok diyen ülkelerden değiliz. Paramız da çok şükür var, teknolojimiz de var, tarımımızda her geçen gün daha da güçleniyor. Dış ticaret rakamları da bunu gösteriyor.” diye konuştu.

Bakan Kirişci, konuşmasında ayrıca Ballı Barajının 2023’de su tutmaya başlayacağını ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!