Erzincan
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63866.941$

BASIN İLE 2021 DEĞERLENDİRİLDİ

BASIN İLE 2021 DEĞERLENDİRİLDİ
Ak Parti yönetimi ve Milletvekilleri Erzincan Basını ile 2021 Yılını değerlendirdiler.

2021 Yılını değerlendirmek üzere Erzincan Basınıyla bir araya gelen Ak Parti Milletvekilleri Yapılan ve yapılacak çalışmaları anlattılar.

Değerlendirme Toplantısına Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız, Ak Parti İl Başkanı M. Cavit Şireci, İlçe Başkanı Ferhat Bulut, Ak Parti Tekilat Başkanı N. Recep özdoğan Gençlik Kolları Başkanı Ömer Kayser, Bazı partililer ve Basın Mensupları Katıldı.

Selamlama Konuşmalarının Ardından Milletvekili Süleyman Karaman Yapılan Çalışmaları anlattı.

Karaman, Erzincan'ı Çevresindeki İl Ve İlçelere Daha Kaliteli Yollarla bağlanması için Çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, Bu Çalışmalara ciddi rakamların ödendiğini belirten Karaman, İlimizde Milli eğitim'e  24 derslik li özel eğitim okulu, Engelli Çocuklar İçin Geçit TOKİ de Eski Kız meslek lisesi yerine bilim sanat merkezi yapıldığını söyledi.
​Erzincan Öğretmenevi için hazırlıkların devam ettiğini ve 18 milyon TL maliyetle modern bir öğretmenevinin yapılacağını,  ​Ayrıca  33 okul, 5 lise pansiyon ve 1 spor salonu güçlendirme ve onarımı tamamlanırken, 21 okul ve 1 lise spor salonu, 1 hizmet binası onarımı devam etmektedir dedi.
Karaman Diğer çalışmalar hakkında şunları açıkladı:Şehir Stadyumu Proje tutarı 140,3 milyon TL olup, 128,6 milyon TL harcanarak yüzde 95 seviyesinde devam etmektedir. 2022 yılında açılacaktır.
​2018 yılında başlayan Merkez Dörtyol 500 Yataklı Devlet Hastanesi pfiziki gerçekleşme sağlanmış, Elektrik, mekanik, sıva işlemleri devam etmektedir.
​AFAD Binası Arkasındaki alana yapılan Sağlıklı Yaşam Merkezinde Sigarayı Bırakma , Diyetisyen, Fizyoterpist, 
Kadın ve Üreme Sağlığı , Ruh Sağlığı, Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı hizmetlerinin verileceği binamızın İhale tutarı 9,7 milyon TL  projenin temel betonları atıldı,  yapımı devam ediyor. 
Tamamlanmak üzere olan Turnaçayırı ve Ballı Barajı Erzincan Ovasının Su Sorununu çözecek.
Ayrıca Sulama Birliği Özel İdareye devredilerek Çiftçimizin yaşadığı sulama problemi çözülmüştür.
Üniversiteden devralınan Ordu Caddesi üzerindeki eski tekel binasının müzeye dönüştürülmesi için proje inşaat aşamsındadır.
Erzurum Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından ihale edilen yeni müzenin projesi tamamlanmıştır. Yeniden ihale edilen  projenin  tutarı 17,3 milyon TL olup, 2,9 milyon TL harcanarak yüzde 17 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.  .
 EBYÜ Rektörlük Binası tamamlandı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu yapımı devam ediyor.
​Mühendislik Fakültesi Labaratuar Binası yapımı için ihale yapıldı çalışmalar sürüyor. 
 Kütüphane muze binası tamamlandı kullanıma açıldı, Spor Bilimleri fakültesi @ seviyesinde iş devam ediyor
Mühendislik fakültesi lab. binası C blok Anadolu madencilik A.Ş. tarafından bağış olarak yapılmaktadır ? seviyesinde geçici kabul aşamasında. Yani bir yandan okul ve hizmet binaları yapılırken diğer yandan altyapı çalışmalarında da ciddi yatırımlar yapılıyor.
Organize bölgemiz Cazibe merkezi kapsamında 6. Teşvik belgesinin süresini 1 yıl süre ile uzattırdık. Organize bölgesinin gelişimi ve Yatırımcılarımız için önemli olan bu imzanın atılmasına vesile olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a teşekkür ederim. Tabi bu çalışmaların Tamamının Arkasında Sayın Başbakanımız vardır Sağolsun.
İl Özel İdaresi ve KÖYDES yatırım programında; Köy yolları asfaltlandı, kilit parke, sanat yapısı, içme suyu, kanalizasyon, sosyal tesisler yapıldı.
Ergan Dağı Kış Sporları Merkezinde Gençlik Spor  Bakanlığı  tarafından finanse edilen Yüksek İrtifa Sporcu kamp merkezinin proje çalışmaları tamamlanmış ve yapım ihalesi yapılmıştır. İhale bedeli 63 milyon tl dir
Hocabey ve kızılay Mahallelerinin Kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi için çalışmaları 2 Gün Önce yapılan toplantıda son karar verildi. En kısa zamanda yıkım çalışmaları başlayacak 2022'de inşaat yapımına başlanacak.
Beytahtı için çok özel bir çalışmamız var, KUDAKA'nın 2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Destek Programı-2 kapsamında hazırlanan ve Erzincan İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek olan “Beytahtı’nda Macera Başlıyor” isimli proje kapsamında; ilimiz Beytahtı bölgesinde yaklaşık 144.000 metrekare alan üzerinde tasarlanan mesire alanında her bireyin keyifle vakit geçirebileceği; 3.750 metrelik yürüyüş yolu, 2.250 metrelik bisiklet yolu, 1.200 metrelik akülü araç yolu, 98 adet piknik üniteleri ve 4.700 metrelik macera parkuru planlanarak, ilimizin turizm sektörü alanında ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet gücünün artırılması  ve bölgesel kalkınması hedeflenmektedir. 
Karaman, Malumunuz İlçelerimizdede önemli çalışmalarımız oldu. Tüm Çalışmaları yakından Takip ediyoruz.
2021 yılını sıkıntılıda olsa bitirdik hamd olsun. 2022 yılının halkımıza hayırlı olmasını diliyor, ülkemize ve dünyaya milletimize ve erzincanımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan Diliyorum. dedi,
Ardından konuşan Milletvekili Burhan Çakır, "Yapılan Çalışmaları Sayın Vekilim anlattı teşekkür ederim diyerek Genel politikayı değerlendirdi.

Toplantı soru cevap larla sonlandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!