Erzincan
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9104.24
  • BTC
    69955.93$

EBYÜ 15. YILINDA

EBYÜ 15. YILINDA
Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin 15. Yılında Çalışmaları Basın'a değerlendirdi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin Kuruluşunun 15. Yıl dönümünde, İlimiz Basın Mensuplarına yapılan çalışmalar hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı 
Yalnızbağ Yerleşkesinde gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi H. Ferit Bayata ve basın mensupları katıldı.  
Basın Toplantısında Rektör Prof. Dr. Akın Levent, 15. yıl nedeniyle Üniversitenin bugüne gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek başladı. Levent şöyle devam etti; “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin temelleri 2006 yılına dayanıyor. Daha önce MEB’ e bağlı bir eğitim birimiydi. Sonra Atatürk Üniversitesine bağlandı. 2006 mart ayı içerisinde ise 5461 sayılı kanun ile Erzincan Üniversitemiz kuruldu. 2018 yılında ise üniversitemizin ismi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi oldu" dedi. 
2006 yılından bu yana üniversitenin her alanda büyüme hızını artırdığını belirten Rektör Prof. Dr. Akın Levent, üniversitemizdeki birim, personel, öğrenci sayıları ile birlikte fiziki olarak değişen gelişmelerden bahsetti. Son yıllarda öğretim görevlilerinin çalışmaları sayesinde elde edilen başarılara da değinen Rektör Levent,   “2020 URAP verilerine göre Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 207. sıradan 99. sıraya yükselmiş durumdayız. Üniversitemizin devlet üniversiteleri arasında 176. sıradan 81. sıraya, 2000 den sonra kurulan üniversiteler arasında da 95'den 37' ye, dünya üniversiteleri arasında da 25.000. sıradan 2469. sıraya yükseldiğini görüyoruz. Bu başarılarda Üniversitemizin fizik bölümünün ayrıca bir başarısı bulunmaktadır. Bu başarılardan dolayı üniversitemizdeki akademik ve tüm personele teşekkür ediyorum.” dedi.  Rektör Levent, U.S. News & Word Report”  Dünyadaki en iyi üniversiteler sıralamasında da önemli başarı yakalayan üniversitemizin ve Word Universty Rankings 2020-2021 sıralamasında ise dünyada 20 bin üniversite arasında ilk %6.8’lik dilime girerek akademik başarı grafiğini yukarı çektiğini sözlerine ekledi. 
Öğrenci sayısında ise bu yıl ? oranında bir doluluk başarısı yakaladığını kaydeden Prof. Dr. Akın Levent, öğrenci sayısından daha çok öğrenci kalitesine önem verdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Akın Levent Ayrıca Daha önce araştırma projeleri ve diğer katkılarıyla üniversitemize destek olan ve başarılı öğrencilerimize burs veren (EKEV) Erzincan kültür Eğitim Vakfı'nın yanısıra  Aydın Doğan Vakfı'nın da üniversitemize kaynak aktarımı yapacaklarının  müjdesini verdi.
15. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısında son olarak Rektör Prof. Dr. Akın Levent, üniversitemizde gerçekleşen fiziki alt yapı çalışmaları, yapımı tamamlanan ve devam eden projeler, pandemi sürecinde üniversitenin yapmış oldukları çalışmalar ve bünyesinde yeni kurulan birimler hakkında bilgi verdi.  Soru cevap şeklinde son bulan toplantı da Rektör Levent, Tüm basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekk etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!