Erzincan
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.47
  • ALTIN
    2488.7
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    62909.61$

ERZİNCAN KENDİ DÜVESİNİ KENDİ ÜRETECEK

ERZİNCAN KENDİ DÜVESİNİ KENDİ ÜRETECEK
Damızlık Düve Yetiştirme Merkezi' nin Tanıtımı yapıldı.

Erzincan Ticeret ve Sanayi Odası ile Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ortaklığında; Erzincan Damızlık, Hayvancılığı Geliştirme ve Organizasyon Anonim Şirketi tarafından Erzincan’da 500 Büyükbaş Damızlık Düve Yetiştirme Merkezinin Tanıtımı yapıldı.

Tanıtım programına Erzincan Valisi Mehmet Makas, Ak Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Belediye Başkanı Bekir Aksun, ETSO Başkanı Ahmet Tanoğlu, EBYÜ Rektörü  Prof. Dr. Akın Levent, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Yıldız, Ak Parti İl Başkanı M. Cavit Şireci,Tarım İl Müdürü Murat Şahin, bazı kurum amirleri ve davetliler katıldı.

Yeni çevre yolu üzerinde inşaatı tamamlanan merkezde yapılan tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay, kurulan merkezin Erzincan’da hayvancılığın gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu ise önceki dönem projenin başladığını ve göreve geldikten sonra iki yıl içinde yaptıkları fizibilite çalışmasının ardından Oda olarak projenin tamamlanmasına destek verdiklerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Bekir Aksun ise ilimiz adına yapılan bu hizmetten dolayı proje ortaklarına teşekkür etti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ise projenin Bölgemiz Hayvancılığına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Milletvekili Burhan çakır ise "Erzincan’da tarım ve hayvancılığın giderek geliştiğini, belirterek projede emeği olanlara teşekkür etti.

Milletvekili Süleyman Karaman'da bir konuşma yaparak projenin Bu aşamaya gelmesinde Son Başbakan Binali yıldırımın önemli katkılarının olduğunu belirterek, 63 dekar alanda uygulanan proje için şu ana kadar 6 milyon lira harcandığını ve hayvanlarla birlikte projenin 13 milyon liraya mal olacağını ifade etti. Milletvekili Karaman Projenin Erzincan’daki hayvancılık sektörüne önemli katkı sağlayacağını, Ayrıca Seracılık çalışmalarınında başarıyla devam ettiğini, Ankara'da Yapılan girişimler sonucunda Erzincan'ın Tarım ve Hayvancılıkta önemli mesafe katettiğini belirterek, "Daha yapacağımız çok iş var" dedi.

Son olarak konuşan Vali Mehmet Makas ise Erzincan’ın Tarım ve Hayvancılık konusunda gelişme kaydettiğine belirterek projeye devletin yüzde 50 destek verdiğini ortakları olan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına Erzincan’da hayvancılığın gelişmesi yönündeki katkılarından dolayı teşekkür etti.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!