Erzincan
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Hainlere karşı yazılan destanın 8. Yılında Dörtyol'dayız


Hainlere karşı yazılan destanın 8. Yılında Dörtyol'dayız
15 Temmuz 2016 tarihinde hainlere karşı destan yazan Türk Milleti, tarih yazdığı Cumhuriyet Meydanı’nda yeniden buluştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda programlar düzenlendi.

Erzincan, aynı ruh, aynı kararlılık ve inançla bir kez daha demokrasisine sahip çıkarak, o gecenin yıl dönümünde 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini dualarla andı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Düzenlenen programa; Vali Hamza Aydoğdu, 3’üncü Ordu Komutanı Korg. Veli Tarakcı, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı Bekir Aksun, ilimiz protokolü, askeri, adli ve idari erkan, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz Şehitlerimiz için Türk bayrakları ile Sancak Koşusu gerçekleştiren sporcular, koşunun sonunda ellerinde taşıdıkları Şanlı Sancağımızı Vali Aydoğdu’ya teslim ettiler.

Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından da Kur'an-ı Kerim okunup, duaların edilmesi ile devam eden programda öğrenciler tarafından İstiklal Marşımızın 10 kıtası okundu. 15 Temmuz konulu panel, Sala okunması, 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisinin ardından programda sırasıyla EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül, günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Programda son olarak konuşan Vali Aydoğdu, “istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm şehitlerimize, özellikle de 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bin yıldır, her karışını şehit kanlarıyla suladığımız bu toprakların vatanımız haline gelmesi ve kalması için verdiğimiz mücadelelerde yer alan gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum. FETÖ’nün haince tertip ettiği 15 Temmuz darbe girişimi hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor. Değil yedi yıl, yetmiş yedi yıl geçse de o karanlık geceyi asla unutmayacağız. Onlar da bilsinler ki;

Bu aziz millet, feraset ve irfanıyla, her zaman onların karanlık emellerini boşa çıkaracak,Kendi iradesine sahip çıkacak ve demokrasi tarihine adını altın harflerle yazacaktır” dedi.

Vali Aydoğdu, 15 Temmuz Şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, Kahraman Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dileyerek, konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslenişi, alana kurulan dev ekranda izlendikten sonra 3’ncü Ordu Bandosu konseri ve Erzincan Belediyesi Mehteran Ekibinin gösterisi ile devam eden program saatlerin 00:13’ü gösterdiği sırada tüm camilerden selaların okunması ile sona erdi.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!