Erzincan
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

"HATAMIZIN OLMADIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM"

"HATAMIZIN OLMADIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM"
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu Erzurum'da Ebediyete Uğurlandı.

Tunceli'de devam eden Eren-7 Operasyonu'nda Tesbit edilen teröristlerle çıkan çatışma sonucunda ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu Helikopter ile Erzincan Mengücek gazi eğitim ve araştırma hastanesine getirildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu Türkiyeyi yasa boğdu.

Tortumlu’nun Şehit olmasının ardından Erzincan Mengücek gazi eğitim ve araştırma hastanesinin Helikopter iniş pistinin olmayışı ve  Helikopter’in Hastanenin otoparkı yakınında bulunan boşluğa zorunlu iniş yapması, ardından yaralının Helikopterden taşınma şekli sosyal medya’da tartışma konusu oldu.

Konuyla ilgili ihmali olduğu düşünülen Başhekim Doç. Dr. Orhan Çimen açığa alınırken, diğer ilgililer hakkında da soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

Tunceli Ovacık’ta operasyon sırasında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu, askeri helikopter ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Şehidimizin hastaneye getirilişinde, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmali olduğu ileri sürülen hastane başhekimi, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın talimatıyla açığa alınmış ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamanın ardından Hastane Başhekimi Doç. Dr. Orhan Çimen ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“detayları bundan sonra devletimizin makamları ile paylaşıcam. Devlet töresi terbiyesi ve mevzuatı bunu gerektirir. Ama hatamız olmadığını söyleyebilirim

Şehidimizin hastaneye getirilişinde, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmalim olduğu ileri sürülmesi gerekçesi ile Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın talimatıyla açığa alınmış bulunmaktayım.

Değil makamımız, ne canımız ne de kanımız şehidimizin canından ve kanından daha kıymetli değildir. Allah ‘a,Kuran’a,Vatana,Millete,Devlete ve dahi Mehmetçiğe bağlılığımız, sevgimiz, saygımız tartışılamayacak kadar açık ve nettir!Anlımız açık, başımız diktir!

Ve Orhan ÇİMEN Türkiye Cumhuriyeti nin şerefli bir ferdidir!!!VATANSEVERDİR,VATAN HAİNİ DEĞİLDİR !!! ADALET ER YA DA GEÇ TECELLİ EDECEKTİR!!!

 

Erzincan’da bu konular tartışılırken, Şehit olan Kahraman Askerimiz Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu için Memleketi Erzurum'da cenaze töreni düzenlendi.

Yakutiye ilçesi Narmanlı Camii’nde Cuma Namazına müteakiben düzenlenen cenaze törenine; şehidimizin yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yrd. Efkan Ala, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, Erzurum Valisi Okay Memiş, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum yetkilileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidimizin naaşı Erzurum ili Yakutiye ilçesi Karagöbek köyü mezarlığına okunan Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eşliğinde defnedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki bölge protokolü şehidimize Allah’tan rahmet dileyerek, şehidimizin ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerini ilettiler.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!