Erzincan
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.57
  • ALTIN
    2476.3
  • BIST
    9550.99
  • BTC
    62394.44$

HÖKÜMET’ TE SOĞUK HAVA’ DA SICAK TÖREN

HÖKÜMET’ TE SOĞUK HAVA’ DA SICAK TÖREN
Refahiye'de Cami ve Külliyesi'nin Temel Atma, TOKİ 2. Etap Anahtar Dağıtım Töreni

Refahiye İlçesinde Yağan yoğun kar ve olumsuz hava şartlarına rağmen Son Başbakan Binali Yıldırım ve ailesi tarafından Refahiye Merkezinde yaptırılan Cami ve Külliyesinin Temel Atma Töreni ile TOKİ 2. Etap Anahtar Dağıtım töreni Son Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla yapıldı.

Refahiye Belediyesi tarafından ilçe merkezinde düzenlenen törene, Son Başbakan Binali Yıldırım ve Eşi Semiha Yıldırım, Vali Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Eşi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Önceki dönem Milletvekili Sebahattin Karakelle, TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut, Refahiye Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Yıldırım Ailesi’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen törende Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı, Yıldırım Ailesi adına Bahar Büşra Köylübay, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Vali Mehmet Makas birer konuşma yaparak, temeli atılacak olan Cami ve Külliye ile anahtar teslimi yapılacak olan konutların hayırlı olmasını temenni ettiler.

Programda son olarak konuşan Son Başbakan Binali Yıldırım ise son 20 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gece gündüz çalıştıklarının altını çizerek; "Türkiye'yi kalkındırmak, dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına sokmak için var gücümüzle gayret ediyoruz. Gayret bizden tevfik Cenab-ı Haktan. Bu anlayışla çalışıyoruz. İnsanımızın yüzünde bir tebessüm oluşması, bizim için dünyalara bedel bir mutluluktur” dedi.  Yıldırım, hem anahtar teslimi yapılacak konutlarımızın hem de temeli atılacak Cami ve Külliyenin hemşehrilerimize hayırlı olmasını diledi.

Program, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 230 konutun temsili anahtarlarının sahiplerine teslim edilmesi, ardından da dua edilip butonlara basılarak cami ile külliyenin temellerinin atılması ile sona erdi.

Son Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra Öğretmen Aysel Altun Anaokulu’nda incelemelerde bulunarak, minik öğrenciler ile sohbet etti ve çeşitli hediyeler verdiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!