Erzincan
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68110.277$

İliç Şehitleri Son Yolculuğuna uğurlandı


İliç Şehitleri Son Yolculuğuna uğurlandı
İliç Maden sahasında Meydana gelen toprak kaymasında hayatını kaybeden 9 kişiden kalan beş kişi toprağa verildi.

13 Şubat 2024'de iliç ilçesi maden sahası liç alanında meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçinin toprak altında kalmasının ardından AFAD ve diğer arama kurtarma ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından ilk olarak çıkarılan 4 işçinin (Adnan Keklik, Uğur Yıldız, Ramazan Çimen, Kenan Öz) cansız bedenlerine ulaşılarak toprağa verilmişti. Devam eden çalışmalar neticesinde 116. Gün, kalan 5 işçi toprağın altından çıkarılarak DNA testine gönderildi. Kimlikleri belirlenen işçiler (Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Abdurrahman Şahin, Şaban Yılmaz, Hüseyin Kara) için bugün Terzibaba Camiinde cenaze töreni düzenlendi.

öğlen namazını müteakip kılınan Cenaze namazına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Ak Parti Erzincan  Milletvekili Süleyman Karaman CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı Bekir Aksun, önceki Dönem Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Tevhit Karakaya, Erzincan Protokolü, Şehitlerin Aileleri ve çok sayıda Vatandaş katıldı.

Fahrettin Keklik ve Şaban Yılmaz’ın cenazeleri İliç ilçesinde yikindi namazını müteakip Yusuf Ziya Demir Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında defnedilecek.

Mehmet Kazar Osmaniye, Abdurrahman Şahin’in cenazesi Sivas merkez, Hüseyin Kara’nın cenazesi ise Sivas’ın Gürün ilçesine gönderildi.

cenaze töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Enerji ve tabii kaynaklar Bakanı Alparslan bayraktar; "Tabii ki gönül isterdi ki böyle bir olay yaşanmasın ama ne yazık ki yaşanan bu olayda dokuz işçimizi kaybetmemizin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Olayın yaşandığı günden bugüne kadar başta afad ekiplerimiz olmak üzere tüm arama ve kurtarma ekiplerimize gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Arama ve kurtarma çalışmalarını Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakan arkadaşlarım Sayın valimiz Hamza aydoğdu ve bölge milletvekillerimiz sağ olsunlar hep birlikte takip ettik. İlk önce dört kardeşimize ulaşabildik ve ardından son olarak da beş maden şehidimize ulaşmış bulunmaktayız toplam dokuz kardeşimizi de toprak altından çıkabildik. Ailelerine ve ülkemize Can erzincanımıza baş sağlığı diliyorum inşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz. Yaşanan bu elim kaza sonucunda hatası olan her kim varsa mutlaka yargı önünde hesap verecektir bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın"dedi.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!