Erzincan
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62827.550$

KADINLARA KÜLTÜR MERKEZİ

KADINLARA KÜLTÜR MERKEZİ
8 Mart Kadınlar gününde, Erzincan Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletim Kooperatifi ve Kadın Kültür Merkezinin Açılışı Yapıldı

"Erzincan Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletim Kooperatifi” ve "Kadın Kültür Merkezinin" Açılışı Son Başbakanımız Binali Yıldırım'ın eşi Hanımefendi Semiha Yıldırım’ın katılımıyla açılış ve tanıtım töreni yapıldı.

Bakir Evi içerisinde Valilik ve Vali Mehmet Makas’ın eşi Elif Makas'ın himayelerinde kurulan "Erzincan Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletim Kooperatifi” ve "Kadın Kültür Merkezinin" açılış ve tanıtım törenine Semiha Yıldırım’ın yanı sıra Vali Mehmet Makas’ın eşi Elif Makas, protokol eşleri ve ev hanımları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Makas’ın eşi Elif Makas; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadınlarımızın, özellikle ekonomik, sosyal ve kültürel alanda, şehrimizde daha etkin olmaları için önemli bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Öncelikle bu anlamlı günde, bizleri yalnız bırakmayan, şehrimizi ilgilendiren her projede bizleri destekleyen / Saygıdeğer Semiha Yıldırım Hanımefendi başta olmak üzere / tüm emektar kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, en içten dileklerimle kutluyorum.

Bugün burada 2009 yılında Can Erzincan’ımızın şirin ilçesi Refahiye'de ilk nüvesini attığımız, merkezinde "Kadın Konuk Evimizin" olduğu, kadınımızın sosyalleşmesi, istihdama ve ev ekonomisine katkı sağlaması, bütün bunlardan öte Atatürk'ün de belirttiği üzere "Kadının bizatihi kendisi bir değerdir" gerçeğini fiiliyata geçirme hedefimizi, tüm Erzincan’ımıza ve ilçelerimize yaymak gayesiyle, ikinci bir başlangıç yapmak için bir araya geldik. 2009 yılında da bu projede bize hem kanaat önderliği yapmış hem de her türlü desteği vermiş Saygıdeğer Semiha Yıldırım Hanımefendiye teşekkürü bir borç bilmekteyim.

Saygıdeğer Hanımefendi, Geçmişte bize inandığınız, bize güvendiğiniz için birçok başarıya imza attık. Bugün de yine sizin desteklerinizle şehrimiz için katma değeri yüksek bir projeye imza atıyoruz. Hem kadınlarımızın, kendilerinin yönettiği bir kooperatif kuruyoruz, hem de bu kooperatif marifetiyle, kendi el emeği, göz nuruyla üretmiş oldukları ürünleri ulusal düzeyde / e-ticaret platformları vasıtasıyla pazarlayarak daha üst düzeyde gelir elde etmelerini amaçlıyoruz. Akabinde Erzincan Kadın Kooperatifi markasını oluşturarak ilimizin de tanıtımına katkıda bulunacağız.

Böylelikle vilayetimizin kalkınması için belirlenen lokomotif sektörlerden biri olan turizm sektörüne de fayda sağlamış olacağız.

Ailenin ve toplumun sağlıklı ve huzurlu bireylerden oluşmasında öncü olan ve hayatın her alanında mesuliyetlerini fazlasıyla yerine getiren tüm kadınlarımıza / toplum olarak minnet borçluyuz. Bu itibarla / bereketli topraklarımızda / girişimci ruha sahip kadınlarımıza fırsatlar sunarak / kadınların ekonomik anlamda özgürlüklerini kazanmalarını hedefliyoruz.

Tabii, bizim burada muradımız sadece bu değil. Diğer bir muradımızda kadınımızı her alanda; sağlıktan - güncel konulara, meslek edindirmeden, sanata; hukuki hak ve hürriyetlerinden kendisini savunmasına kadar her türlü seminer, bilgilendirme ve benzeri faaliyetlerle; konunun uzmanlarından özellikle “kadınca” dinleyebilmesini sağlayarak eğitmektir.

Bu güzel mekânda devletini, milletini ve Can Erzincan’ımızı seven ve başkaca da hiçbir gayesi olmayan / yol arkadaşlarım adına bizi onurlandıran başta Saygıdeğer Hanımefendi olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

Salgın döneminde katılımı sınırlı tuttuğumuz bu güzel mekânda inanıyorum ki her şey normale döndüğünde daha yoğun katılımlı programlar düzenleyeceğiz. Sergi ve atölyelerimizi gezerken siz değerli misafirlerimize daha ayrıntılı bilgiler vereceğiz.

Bu vesileyle tekrar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hayata geçirdiğimiz bu güzel projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın eşi Hanımefendi Semiha Yıldırım ise yaptığı konuşmada; “Zordur kadın olmak bu hayatta, zordur ama bir o kadar gurur vericidir kadın olmak. Çünkü kadın anadır. Çünkü kadın topraktır. Çünkü kadın vatandır, anavatandır. Anadolu’dur kadın olmak. Ve üretmektir devamlı, durmadan. Evinde, ailesinde, köyünde ya da şehirde üretmektir. Ve bilinenin aksine kadınların en büyük dostu, sırdaşı, paydaşı ve yoldaşı yine kadınlardır.

Bugün burada kadın emeğinin yenilenen yüzü, üreten kadınlarımızın birlikten kuvvet doğar mantığıyla harekete geçtikleri Erzincan Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletim Kooperatifimizin değerli üyeleriyle birlikteyiz.

Bugün burada geleneksel dayanışma anlayışından kaynaklanan “kermesçi kadın” algısını yıkıp, üreten ve ürettiğiyle rekabet gücü elde eden güçlü kadınlarla birlikteyiz.

Kadın kooperatifimiz tarımdan üretime, eğitimden enerjiye kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor ve sayıları hızla artıyor. Ticaret Bakanlığımız ve hükümetimiz kadın kooperatiflerini destekleyecek projeleri hayata geçiriyor. Çünkü kadın kooperatiflerimiz ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlıyor. Öyle sanıyorum ki kadın kooperatiflerimiz yakın zamanda üretimde ve hatta ihracatta kendilerine çok daha fazla yer ve imkan bulacaklar.

Ticaret Bakanlığımızın verilerine göre geçtiğimiz yıl 41 ilimizde faaliyet gösteren 139 kadın kooperatifimize hibe desteği verildi. Bu yılda Şubat ayında tamamlanan başvurular neticesinde daha yüksek sayıda proje desteklenecek ve yeni hibeler verilecek. Kadın kooperatiflerimiz proje başına 150 Bin TL’ye kadar desteklenecek. Bu da gösteriyor ki kadınlarımızın gücüne güç katan kooperatiflerimize hükümetimizde var gücüyle destek oluyor. Bir diğer hususta Kadın kooperatiflerimiz açısından çok önemli gördüğüm bir diğer hususta Kadın kooperatiflerimizin hedefi meselesidir: Kadın kooperatifimizin hedefi kısa vadede gelir kazanmaktan ziyade olmalıdır. Uzun vadede kadını ekonomi politikalarının, iş gücü piyasasının ve karar verme mekanizmalarının vazgeçilmez ve etkin bir parçası haline getirmek kooperatiflerin asıl hedefi olmalıdır.

Sözlerime son verirken her zaman şahsım ve ailem adına üreten kadınlarımızın yanında olacağımızı ve elbette çok değerli bulduğum kadın kooperatiflerimizi destekleyeceğimizi belirtmek isterim.

Bu vesileyle tekrar 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüzü kutlar, kadının üretimden kaynaklanan birlikteliğinin ve gücünün göstergesi Kadın Kooperatifimize başarılar dilerim.” dedi.

Konuşmaların ardından Hanımefendi Semiha Yıldırım,  Elif Makas ve beraberindeki katılımcılar, "Erzincan Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletim Kooperatifi” ve "Kadın Kültür Merkezinin" açılış kurdelasını keserek, ev hanımlarının el emeklerini işleyecekleri atölyeleri gezdiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!