Erzincan
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Karaman; "Acımız büyük"


Karaman; "Acımız büyük"
AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Başbağlar ve Madımak katliamının 31. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. 

Milletvekili Karaman mesajında:

"5 Temmuz 1993 günü akşam üzeri alacakaranlıkta 100’ e yakın PKK mensubu köyümüzü bastı.Akşam Ezanının okunduğu sırada Camiye giren örgüt mensupları cemaati zorla dışarı çıkardı. Bir saat örgüt propagandası yaptıktan sonra, caniler;Tüm erkekleri acımasızca kurşuna dizdi ve 28 kişiyi öldürdüler,Ardından köyütamamen ateşe verdiler.

Burada 214 ev, okul, cami, halkevi yakıldı. 1 kadın 5 kişi yanarak can verdi.Böylece 33 sivil vatandaşımızı katlettiler.Terör Başbağlar’da acımasız yüzünü göstermiş,İnsanlığını unutmuş şeytanı bile kıskandıran zalimler,Bugün İsrail’in Filistin’e yaptığı katliam gibi,neden olduğunu bile anlamayan masumlara kurşun yağdıran,evlerini başlarına yıkarak, yakarak cehenneme çeviren caniler;suçsuz masumlara ölüm kustular. Evleri ile birlikte içindeki kadınları, yaşlıları, çocuklarıda yaktılar.Bu zulmü yapanlar asla emellerine ulaşamayacak kirli dünyalarında yok olup gidecekler.
Herkes bilmelidir ki Ak Parti her türlü canlı katliamına karşıdır.Ölümüne hayatı ve yaşamayı savunmaya devam edeceğiz.Eski Türkiye klasiği olan bu zulüm ve katliamlara yer kalmamış ve kalmayacaktır.İsrail tarafından yapılan benzer olayların, katliamların yaşandığı Gazze’deki soykırımı dasoykırımcı İsrailli ve iş birlikçi ülkeleri de lanetliyorum.

Allah’a şükrediyorum ki; Devletimiz,bu katliamları yapanların inlerine girmiş bu bölücülere yurt içi ve yurt dışında tarihin en ağır darbesini vurmuştur. Cumhurbaşkanım Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ordumuzun gücü, güvenlik güçlerimizin sayesinde, Milletimizin duasıyla bugün terör örgütlerinin beli kırılmıştır.

Katliamın gerçekleştiği günden bugüne güzel Başbağlar’ımızda mazlumların acısını paylaştılar.Köyün ve bölgenin yenilenmesi yaraların sarılması için büyük gayret gösterdiler.
Geriye kalan hüzünlü ailelere, yüzlerce yetim kalan çocuklarımıza sahip çıktılar.

 Bir daha böyle acılar yaşanmaması dileğiyle. Başbağlar şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıyorum.Kederli ailelerine sağlıklı ömürler diliyorum. Başbağlar köyümüzün saygıdeğer sakinleri;
Acınız Acımızdır. Kaybınız Kaybımızdır. 
Şehitleriniz Şehitlerimizdir.Sizleri rabbime emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!