Ticaret odası
Erzincan
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Milli Maç'ta Filistin Bayrağı Olayı

Milli Maç'ta Filistin Bayrağı Olayı
31 Mayıs Cuma Günü Erzincan'da oynanan Türkiye-Azerbaycan Kadın Futbol Milli Maçında Tribünde bir vatandaşın Filistin Bayrağını sallamasının engellenmeye çalışılması konusu hakkında açıklama yapıldı.

31 Mayıs Cuma Günü Erzincan 13 Şubat Şehir stadında oynanan Türkiye-Azerbaycan Kadın Futbol Milli Maçında Tribünde bir vatandaşın Filistin Bayrağını sallamasının engellenmeye çalışılması konusu bazı basın yayın kuruluşları tarafından yayınlanmasının ardından Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 24. 25. ve 26. Dönem AK Parti Milletvekiliği yapmış ve şu anda Yeni Şafak'ta Köşe Yazarı aynı zamanda Demokrasi ve Birlik Derneği/Vakfı Genel Başkanı Mehmet Metiner'e yaptığı açıklama şöyle;

“O gün UEFA’nın denetiminde/gözetiminde Türkiye-Azerbaycan arasında bir spor müsabakası vardı. UEFA bu tür uluslararası maçlarda kural koyma yetkisi olan tek kuruluş. UEFA stad'da Türk ve Azerbaycan bayrakları dışında hiç bir bayrak ve flamanın asılmaması yönünde karar bildiriminde bulundu. O görüntüler münferid bir olaydı. Eşiyle spor müsabakasını izlemeye gelen değerli ve duyarlı bir hemşehrimiz Filistin bayrağını açınca orada görevli memurlarımız da UEFA kararları doğrultusunda uyarı ve ikazda bulunmuşlar. Olay büyümeden önlendi. Her hangi bir olumsuzluk da yaşanmadı. Keşke UEFA kararına rağmen Filistin bayrağı açıldığında görevlilerimiz o tarz nahoş bir müdahalede bulunmak yerine farklı bir tarz izleselerdi. Çok üzüldüm. Ortada bir şikayet yok. Ama buna rağmen o iki görevli hakkında idari tahkikat açtırdım. O tarz nahoş bir müdahale asla tasvip ettiğimiz bir şey olamaz. Sayın cumhurbaşkanımızın ve aziz milletimizin bu konudaki hassasiyeti herkesin malumudur. Filistin ve Gazze hassasiyeti bizim için her şeyin üstündedir. Erzincan’ımızın böyle bir olayla gündeme gelmiş olması elbette bizi üzmüştür. Ortada bir kasıt olmadığı gibi şikayet de yok. Nahoş bir müdahale tarzı var. O konuda da Valilik olarak gerekli idari tahkikatı açmış bulunduk.”

Bu açıklamanın ardından Mehmet Metiner ise sosyal medya hesabında şu değerlendirmeyi yaptı;

"Değerli Valimizi yakından tanırım bilirim. Bu konudaki hassasiyetini de çok iyi bilirim. Duyarlılığı için teşekkür ederim. Can Erzincan’ımızın böyle bir olayla olumsuz anılması hepimizi derinden üzer elbette. Olayın başka bir amaçla istismarı ve can Azerbaycan için bu olayın bir vesile kılınması da bizi derinden üzer biline!

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!