Erzincan
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2300.4
  • BIST
    9075.04
  • BTC
    71297.44$

"REKLAM SAYILABİLECEK HAREKETTE BULUNULMASI YASAKTIR"

"REKLAM SAYILABİLECEK HAREKETTE BULUNULMASI YASAKTIR"
AVUKATLARIN İŞ ELDE ETMEK İÇİN, REKLAM SAYILABİLECEK HER TÜRLÜ TEŞEBBÜS VE HAREKETTE BULUNMASI YASAKTIR

Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk Sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada Avukatların reklam sayılabilecek hareketlerde bulunmasının yasak olduğunu belirterek Açıklamasında şunlara yer verdi;

Avukatlık mesleğinin; ticari faaliyet niteliğinde olmadığı, kamu hizmeti niteliğinde serbest bir meslek olduğu, yargının kurucu unsuru olan Avukatlık mesleğine güvenin ve meslek saygınlığının korunmasında zaruret bulunduğu; mesleği icra eden Avukatların da yükümlülüklerine uygun şekilde faaliyette bulunması gerektiği, bu doğrultuda Avukatların her ne şekilde olursa olsun reklam yapma yoluna başvurmalarının yasak olduğu tartışmasızdır.

1136 Sayılı Avukatlık Kanunu 34. Maddesinde, “Avukatlar, yüklendikleri görevleri bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve Avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun bir şekilde davranmak ve Türkiye Barolar Birliğince belirlenen meslek kurallarına uymakla yükümlüdürler.” hükmü yer almaktadır.

Avukatlık Kanunun 55. Maddesinde, “Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kağıtlarında Avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.” hükmü yer almaktadır.

Avukatlar için reklam yasağının var olma amacına ise, Reklam Yasağı Yönetmeliğinin ilk maddesinde şu şekilde yer verilmektedir;

“Yönetmeliğin amacı, bu yönetmelik kapsamında olanların, iş elde etmek için reklam sayılabilecek her türlü girişim ve eylemde bulunmalarının engellenmesidir. Avukatların mesleklerine özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmelerini, Avukatlık sıfatının gerektirdiği saygı ve güvene yakışır bir şekilde hareket etmelerini, yargılama faaliyetindeki yerlerini ve işlevlerini olumsuzlaştıracak ve yargının görünümünü bozacak davranışlardan kaçınılmasını sağlamaktır.”

Bir kısım meslektaşımızın; 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’na, TBB Avukatlık Meslek Kuralları’na, TBB Reklam Yasağı Yönetmeliği’ne ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine aykırı davranışlar sergiledikleri gözlemlendiğinden aşağıdaki bilgilendirmenin hazırlanması zarureti doğmuştur.

Son günlerde bir kısım meslektaşlarımızın arama motorları, şahsi sosyal medya hesaplarından ve kamuya açık bir kısım platformlardan gerçekleştirdikleri bazı paylaşımlarında;

 </div><div class=

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!