Erzincan
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63993.761$

Sarıgül, Basın'a projelerini anlattı

Sarıgül, Basın'a projelerini anlattı
CHP Erzincan Milletvekili Adayı Mustafa Sarıgül, tanıtım toplantısında Basın'a ve katılımcılara Erzincan için hazırladığı projelerini anlattı.

CHP Erzincan Milletvekili Adayı Mustafa Sarıgül, tanıtım toplantısında Basın'a ve katılımcılara Erzincan için hazırladığı projelerini anlattı.

Erzincan Baro Başkanlığına ait toplantı salonunda Saat 13.30'da yapılan tanıtım toplantısına CHP Erzincan Milletvekili Adayları Mustafa Sarıgül, Dr. Ufuk Aktaş Millet İttifakı Erzincan  il başkanları, Parti yöneticileri, Basın Mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Parti İl Başkanlarının konuşmalarının ardından CHP Milletvekili adayı Dr. Ufuk Aktaş Bir konuşma yaparak Projelerini anlattı. Son Olarak Konuşma yapan Sarıgül;

"CHP Erzincan milletvekili adayları olarak karşınızdayız. Can Erzincan’ımız için, amacımız ne? Hedefimiz ne? Projelerimiz neler? Bunları anlatacağım" dedi.

Konuşması şöyle sürdürdü; "Türkiye genelinde olduğu gibi, Erzincan’ımızda da işsizlik var, yoksulluk var, işçi, memur, çiftçi, emekli, esnaf sıkıntı içerisinde.

20 yıldır ülkeyi yöneten kadrolar hem Türkiye’de hem Erzincan’da üretimden yana olmadılar. İş sahası açmadılar. İş sahası açmadıkları gibi açılanlara da sahip çıkmadılar. Şeker fabrikası özelleştirildi. Şeker fabrikasını alanlar, Erzurum’daki fabrikaya ağırlık verdi. Buradaki şeker fabrikası küçüldü.

Devlet fabrika açmıyor. Özel sektör Erzincan’a gelmiyor. Böyle olunca ne oluyor? Erzincan’da işsizlik oluyor. Yoksulluk oluyor. Tarım ve hayvancılık desteklenmiyor. Köylü para kazanamıyor. Esnaf para kazanamıyor. Erzincan’da gelir elde edenler varlıklarını başka şehirlere taşıyor. Erzincan ekonomik ve sosyal açıdan geriliyor Erzincan, göç veriyor. Erzincan’ın gençleri, kafelerde ve kahvelerde zaman tüketiyor. Erzincan’a üniversite okumaya gelenler, şehrin ekonomik ve sosyal hayatına karışamıyor.

Erzincan, Erzurum ve Sivas arasına sıkıştı. Bölge müdürlükleri Erzurum’a taşındı, Erzincan, Erzurum’dan yönetiliyor. Benim gönlüm buna hiç razı değil.

Erzincan bunu hak etmiyor. Erzincan’ı hak ettiği yere inşallah biz getireceğiz. Erzincan’ımızın, turizmde, sanayide, tarım alanında imkânları ve potansiyeli var. İlk olarak kamu – özel sektör iş birliğiyle, şeker fabrikasını canlandıracağız. Kapanan belde belediyelerini yeniden açacağız. Tarımsal sulama sorunu çözeceğiz. Çiftçi üretimde kullandığı elektrik ve suya para ödemeyecek. Köyleri canlandıracağız. Erzincan topraklarında ekilmeyen, biçilmeyen yer kalmayacak.

Erzincan, depreme dayanıklı ve tedbirli bir şehir olacak. Erzincan’ı demiryoluyla Trabzon’a bağlayacağız. Erzincan’ı bölgenin lojistik merkezi yapacağız. Tulum peynirini, Cimin üzümünü ve Erzincan balını marka yapacağız. Erzincan tekstil başta olmak üzere imalat sektöründe öne çıkacak.  Ergan Dağı kış sporları ve kayak merkezini dünyaya tanıtacağız. Erzincan’ı hava sporlarının merkezi olacağız. 

Erzincan’a bir fuar alanı yapacağız. Her yıl eylül ayında Büyük Erzincan Festivali düzenleyeceğiz. Erzincan, “Yeşil Avrupa Başkenti” olacak. “Ben Erzincanlıyım projesi” ile, hemşerilerimizin kurduğu güçlü firmaları Erzincan’ımıza getireceğiz. “Genç Erzincan” projesi ile projesi olan ama maddi gücü olmayan gençlerimize destek vereceğiz.

Erzincanspor’u süper lige çıkaracağız. Erzincan’ımızın her ilçesinin özelliklerine ve imkanlarına uygun projelerimiz var. Kemah’ta kültür ve tarih turizmi, doğa sporları öne çıkacak. Kemah tuzunu pazarlayacağız. İliç’te hayvancılığı geliştireceğiz. Çayırlı, tarımda ve özellikle fasulye üretiminde öne çıkacak. Otlukbeli’nde küçük baş hayvancılık geliştireceğiz. Tercan’da tarım ve hayvancılığı destekleyeceğiz. Üzümlü’ de Cimin üzümünü marka yapacağız. Kemaliye’yi kültür, tarih ve doğa sporları meraklılarına tanıtacağız. Kemaliye evleri hak ettiği ilgiyi görecek. Refahiye, tarım ve hayvancılığın yanı sıra ormancılık ve kereste sektöründen para kazanacak.

Yerel medyayı hiçbir ayırım yapmadan destekleyeceğiz. Can Erzincan’ı sivil toplum örgütleri, odalar, meslek kuruluşları, muhtarlar, yerel medyayla birlikte karar alıp, birlikte yöneteceğiz.

Varlıklı, sağlıklı ve huzurlu bir Erzincan istiyorum. Çalışan, üreten, kazanan bir Erzincan istiyorum. Dünyanın her ülkesine ve her evine Erzincan’da üretilmiş bir ürün satalım istiyorum. Dünyanın her yerinden Erzincan’a turist gelsin istiyorum.

Şöyle bir soru akla gelebilir:

Bu söylediklerinizi diğer partiler ve adaylarda istiyor. Sizin farkınız nedir? Benim adım Mustafa Sarıgül, benim hem Türkiye’de hem dünyanın her yerinde bağlantılarım, eşim dostum var. İlişkilerim var. Bu bağlantılarımı Erzincan için kullanacağım.

Erzincanlı bir iş adamı, bir girişimci bir muhtar, bir başkan bana geldiğinde önüne düşeceğim ve onun işini ben takip edeceğim. Belediyecilikte Şişli’yi nasıl model yaptıysam memleketim Erzincan’ı da Türkiye’nin yıldızı yapacağım. Biz Dr. Ufuk Aktaş kardeşimle birlikte Erzincan’ı koştururuz, coştururuz.

Erzincan’ımızı TBMM’de en iyi biçimde temsil ederiz. Erzincan’ımızın sesini ülkeyi yönetenlere, Türkiye’ye ve dünyaya duyururuz. Erzincan’a kaybolan yıllarını geri veririz. Erzincan’ı göç veren il konumundan kurtarırız. Erzincan’a döviz gelir, para gelir, yatırım gelir, iş gelir, aş gelir, Erzincan bolluk, bereket memleketi olur.

Sandık başına giden Can Erzincanlılardan bir oy Kemal’e bir oy CHP’ye istiyorum. Destek istiyorum. Bize destek verin; cesaretle, inançla, tutkuyla ve yeni bir ruhla yeni bir Erzincan’ı birlikte inşa edelim. Erzincan’ımızı büyütelim, yaşam kalitemizi yükseltelim"

Son Olarak; 14 Mayıs seçimleri ülkemize ve Erzincan’ımıza hayırlı olsun diyerek Basın Mensuplarına ve Katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!