Erzincan
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63012.537$

Tadında tüketin... Şifa olsun.

Tadında tüketin... Şifa olsun.
İçerisinde bolca C vitamini bulunduran ışgın aynı zamanda da içerisinde A, B1, B2, E ve K vitaminleri barındırmaktadır.

Özellikle  Erzincan'ın  dağlık bölgelerinde yetişen Bölge halkının ışgın olarak tanıdığı diğer bir ismi uçkun otu Ekşi bir tada sahip muz gibi soyularak tüketildiği içinde dağ muzu olarak ifade edilir. Işkın otu kahverengi ve kırmızı çiçeklere sahip mucizevi bir ottur. Kivinin tadına oldukça yakın olan bu ot genel olarak Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri içerisinde yetişmektedir.
Işkın Otunun Faydaları Nelerdir?
İçerisinde bolca C vitamini bulunduran ışgın aynı zamanda da içerisinde A, B1, B2, E ve K vitaminleri barındırmaktadır. Kuzukulağı ailesine mensup olan bu ot özellikle kanser hastalarının, hastalıklarını tedavi etmek için tercih ettiği otlardan biridir. İçerisinde çeşitli kimyasal madde bulunduran ışgın otu birçok hastalığı tedavi etme özelliğine sahiptir. Alternatif tıp içerisinde de oldukça popüler olan ışgın özellikle zorlu hastalıkları tedavi etmek için tercih edilmektedir. Işgın, her dönem tüketilen ve oldukça sevilen, insan sağlığına oldukça faydalı olan bu bitki ağır hastalıklar için sıklıkla tercih edilmektedir. Grip, nezle veya soğuk algınlığını gidermek için
kullanılan bu bitki böbrek rahatsızlıklarını da iyi geldiği belirtilmektedir.
Kanser ve lösemi hastalığını tedavi etmek için kullanılan bu bitki insan vücudu içerisinde ki hücreleri onararak sürekli olarak yenilemektedir. Yüksek ateşi düşüren bu ot, uzman bir hekim kontrolü ile kullanılması gerekmektedir. Bağırsak, mide ve sindirim problemi yaşayan kişilerin rahatlamak için kullandığı bu ot, gaz söktürücü olarak da kullanılmaktadır. Işgın otu sindirim sistemini de desteklemektedir.
Mide asidini düzenleyen bu ot, özellikle yemek borusunda problem yaşayan kişilerin veya yemek borusu kanseri olmaya yatkın olan kişileri korumaktadır. Nefes alıp verme problemi olan kişiler ise rahatlıkla bu otu tercih edebilir özellikle astım, bronşit ve benzeri solunum yolu rahatsızlığı olan kişiler bu otu kolaylıkla kullanabilir.
 Cilt üzerinde bulunan lekelere ve sivilcelere son veren bu ot, mikrop öldürücü özelliği bulunmaktadır. Işkın otu kullanacak olan kişilerin uzman bir hekim tarafından muhakkak destek alması gerekmektedir.
Işgın Bitkisi Nerelerde Kullanılır?
Özel doğal yapısı sayesinde yüzyıllardır kullanılan ışgın otu bitkisi genel olarak tedavi amaçlı tercih edilmektedir. İçerisinde bulunduran yüksek mineral ve vitaminler sayesinde kişilerin hayatını olumlu yönde etkileyen bu bitki yoğun tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.
 Işgın doğru kullanıldığı takdirde iştah açmaktadır, bununla beraber içerisinde bulunan maddeler sayesinde kişilerin sindirimini kolaylaştırmaktadır. Kemik erimesi ni önemli ölçüde engelleyen Işgının içerisinde bol miktarda kalsiyum bulunmaktadır.
Özellikle içerisinde bulundurduğu lif desteği sayesinde kişilere kolay kilo verme imkanı tanıyan ışgın düzenli olarak kullanıldığında kilo verdirir. 
Işgın kullanmak isteyen kişiler, otu komple yıkarak kaynatabilirler, kaynatma işleminin ardından süzülerek içilebilir.
Unutmayın Her Şeyin fazlası zararlı olabilir. Tadında tüketin... Şifa olsun.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!