Erzincan
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9617.34
  • BTC
    65311.72$

TAM KAPANDIK


TAM KAPANDIK
3 saat süren kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma kararı aldıklarını açıkladı.

Son Zamanlarda Pandemi nedeniyle vaka ve korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının artması nedeniyle bugün yapılan ve 3 saat süren kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma kararı aldıklarını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Basına Yaptığı açıklama şöyle;
Amacımız tedbirlerin temizlik, maske, mesafe kurallarından taviz vermeden vatandaşlarımızın hayatlarını en az etkileyecek şekilde uygulanmasını temin etmektir. Vaka ve vefat sayıları yükseldiğinde kısıtlama ted birleri kaçınılmaz hale gelmektedir. Ramazan Bayramı'nın ardından hayatımızı kolaylaştırabilmek için rakamların bugünün çok daha altına düşürmek şarttır. Vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz.
Hedeflediğimiz rahatlamayı sağlayabilmek için hep birlikte biraz daha fedakarlık yapmamız önem arzediyor. Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden ötürü ücret talep edildiğine dair şikayetler alıyorum. Hukuken bu hizmetler için vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edilemez. Yüoğun bakım ve aşı hizçmetleri sebebiyle ilave ücret talebiyle karşılaşan vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığımıza ve SGK'ya bildirirlerse gereken işlemler derhal yapılacaktır. Çünkü bunların yaptırımı vardır.
Filyasyon ekipleriyle birlikte yoğun mesai sarfeden muhtarlarımızın aşılarına başlanacaığının müjdesini vermek istiyorum.
İŞTE MADDE MADDE TAM KAPANMA ŞARTLARI
29 Nisan 2021 yani Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayın 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihlerde kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.
Üretim imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna alanlarda tüm işyerleri faaliyetlere ara verilecek. Yeme içme sektöründe paket servisi verilecektir. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmeti sürdürecek.
Şehirlerarası seyahatler izne tabi olacak. Şehirlerarası yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecektir. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar istisna teşkil etmeyecektir. Kamu kurumundaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirecektir.
Ana okulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek tüm sınavlar ertelenecek. Tarım sektörlerinde çalışanların faaliyetlerini gereken düzenlemeler ayrıca yapılacaktır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!