Erzincan
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

TSO Başkanı Tanoğlu iddialara cevap verdi

TSO Başkanı Tanoğlu iddialara cevap verdi
TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu ve Yönetim kurulu Basın toplantısı yaparak açıklamalarda bulundu

Erzincan Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Ahmet Tanoğlu ve yönetim kurulu bugün Erzincan'da görev yapan Basın mensupları ile bir toplantı yaparak hem çalışmaları anlattı hemde bazı iddialara cevap verdi. Toplantıya kendini tanıtarak başlayan Tanoğlu, kendine ait beton santrali, Ticaret Odası yeni binası ve Basın camiasında konu edilen iddialara cevap verdi. 
Tanoğlu Konuşmasında; "haksızlığa Uğradım. Şikâyet edemez miydim? Çok rahat edebilirdim. 12 yıl Erzincan'da yerel televizyonum ve yerel gazetem vardı. 4 yıl boyunca mahkemelik olduğum insanlar için de bir gün haber konusu yapmadım. Daha doğrusu hayatımda hiç şikâyet dilekçesi yazmadım. Bunları niye anlatıyorum? Hiç hak etmediğim ithamlarla karşı karşıya geldim. Bugüne kadar da devletimin yasakladığı hiçbir işe bulaşmadım. Ne yaptıysam kanunlara ve kurallara uyarak yaptım. Benim felsefem, vatanıma ve devletime faydalı bir birey olarak hayatımı devam ettirmek. İnsan doğar, büyür. Allah’ın verdiği ömrü yaşadıktan sonra da ölür. Yalnız bazı insanlar vardır ki öldükten sonra esamesi okunmaz, bazı insanlar da vardır ki iz bırakarak ölürler. Ben kendimi öldükten sonra iz bırakarak gitmek isteyen biri olarak görüyorum. Onun için elimden geleni yapıyorum. Şehrime, vatanıma, devletime faydalı olmak için gayret gösteriyorum" dedi.

Tanoğlu beton santrali ile ilgili şunları söyledi;"Santralimiz Erzincan’daki resmi kurumlardan iznini almış, herhangi bir eksiği olmayan, TSE standartlarına uygun üretim yapan ve sürekli denetlenen bir santraldir. Ayrıca Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından her gün denetlenmeye hazır olarak üretim yapmaktadır. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bugüne kadar yaptığı tüm kontrollerde kalite standartlarının üstünde çıkmıştır. İlave olarak, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yeni binanın betonunu da bize ait olan beton santrali dökmüştür. Gelelim dere kumu diye kötülenen kuma. Erzincan’da şu ana kadar dökülen betonların %90’ı bu dere kumu ile yapılmaktadır. Bunların analizleri yapılıyor, mukavemet testleri yapılıyor, su emme oranları yapılıyor. Ayrıca dökülen betonların tamamı numuneleri alınarak Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından kontrol ediliyor"dedi.

Tanoğlu Başında geçen bazı iddialara ise şu cevabı verdi; "Eski valilerle oyun oynamışım, onun için bana kimse dokunamazmış. Bu konuda kendimle gurur duyuyorum. Sebebi şu ki ben öyle bir profil çizmişim ki devletin valisi "Ben Erzincan’da kiminle çalışırsam bana herhangi bir zararı dokunmaz, suiistimal yapmaz" demiş. Çok şükür bu itimatı vermişim. Ayrıyeten sokakta da, ofiste de, halkın içinde de samimiyeti suiistimal etmedik. Devletin valisi de insandır, bunu böyle görmek lazım"dedi. Ticaret odasının hiçbir kuruşuna dokunmadığını birçok çalışmayı şahsi imkanları ve yönetim kurulunun desteğiyle gerçekleştirdiğini söyleyen Tanoğlu, verilemeyecek hiç bir hesabın olmadığını belirterek kamuya şeffaf bir yönetim olduğunu belirtti. Toplantı basın mensuplarının sorularıyla son buldu.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!