Erzincan
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2295.1
  • BIST
    9047.9
  • BTC
    70873.19$

Üçüncülük ve Bakan Özel Ödülü Erzincan'a

Üçüncülük ve Bakan Özel Ödülü Erzincan'a
Bakan Kirişçi; "Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın bu yıl 13’üncüsünü gerçekleştirdik. Yarışmada Benim oyum bu kuzuların güzelliğine"

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının Deniz Bank destekleriyle düzenlediği 'Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirildi. Yarışmanın konusu; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi; üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyetleri kapsıyor. 30 Ocak 2023 tarihinde başvuruları sona eren yarışma, 'Genel', 'Çiftçi', 'Öğrenci', 'Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları', 'DenizBank Çalışanları' ve bu yıl konusu 'Sen Üret Yeter' olan temalar olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirildi.

Savaş fotoğrafçısı ve aynı zamanda belgesel yapımcısı Coşkun Aral ile Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) üyesi ve fotoğraf sanatçısı Reha Bilir'in de Jüri Onur Konuğu olarak aralarında bulunduğu seçim kurulunda yer alan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Fotoğraf Sanatçısı ve Öğretim Görevlisi Mehmet Arslan Güven, Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç, DenizBank Tarım Bankacılığı Grup Müdürü Canan Aytekin, Fotoğraf Sanatçısı ve Foto Muhabiri Ümit Bektaş, Bağımsız Jüri Üyesi Perihan Yücel 29 Mart 2023 tarihinde ödül alan ve sergilemeye değer bulunan eserleri belirledi.

13'üncü Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’na bu yıl toplam 1210 katılımcı 6 bin 635 eserle katıldı. Seçici kurul 8 eseri ödüle layık bulurken 120 eser de sergileme ve albüm çalışması için seçildi. 'Genel Kategori'de Ekrem Şahin 'Kuraklık' isimli fotoğrafıyla birinci olurken, Mahmut Serdar Alakuş 'Balık Çiftliği' isimli fotoğrafıyla ikinci, Erzincan'dan Mehmet Aslan ise 'Kuzular' isimli fotoğrafıyla üçüncülük ödülünü kazandı. Ayrıca ödül alan eserlerden 'Kuzular' Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından 'Bakan Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Yarışmaya Erzincan'dan katılan, Genel kategori üçüncülüğü ve Bakan Özel Ödülü alanlan Mehmet Aslan'ı  Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin Sosyal medya hesabından kutladı.

 Bakan Kirişçi ise sosyal medya hesabından; "Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın bu yıl 13’üncüsünü gerçekleştirdik. Yarışmada Benim oyum bu kuzuların güzelliğine" diye açıklama yaptı.

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!