Erzincan
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Vali Aydoğdu, Gazetecilerle Çalışmaları İnceledi.

Vali Aydoğdu, Gazetecilerle Çalışmaları İnceledi.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Beraberindeki heyet ile birlikte İlimizde yapılan bazı çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldılar

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Beraberinde  Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcıları ve ilgili müdürlerle birlikte İlimizde yapılan bazı çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldılar. Vali Aydoğdu ve Beraberindekiler Basın Mensuplarıyla birlikte Önce Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdurlüğü ekiplerince Ekşisu bölgesinde yürütülen "Jeofizik Etüd" çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Vali Aydoğdu burada yapılan çalışmalar hakkında basın'a bilgi verdi; “Erzincan’ımız 600 dönümlük sera varlığı ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde 2. sırada. Valiliğimiz koordinasyonunda yapılan çalışmalar ile bunu 3 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Ekşisu Bölgesi’nde 1000 dönümlük Jeotermal Sera OSB kurma çalışmaları sürüyor. Yapılan çalışma neticesinde bölgede bulunan jeotermal kaynağa yönelik olarak derinlik, debi vb başta olmak üzere teknik veriler alınacak ve yeteri sıcaklık ve debi de kaynak bulunması durumunda sondaj aşamasına geçilecektir. Jeotermal seralarla yılın 11 ayı üretim yapıp verimliliği artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Ve Ardından Beybağı mevkiinde bulunan Toplu Sera Bölgesi yapım alanı ziyaret edilerek, çalışmalar yerinde incelendi.

Vali Aydoğdu burada yaptığı açıklamada; “Erzincan seracılığa çok uygun bir şehir. İlimiz, mevcut durumda sera varlığı bakımından Doğu Anadolu Bölgesi’nde 2. sırada yer almaktadır. Hedefimiz, ilimizi bölgenin sera üssü yapmaktır. Devam eden bu projeyle ilimizin sera varlığı %50’nin üzerinde artarak 950 dönüme çıkarılacaktır. Bunun da ilimiz ekonomisine yaklaşık olarak 700 kişilik ek istihdam ve 250 milyon TL’lik bir parasal döngü katması beklenmektedir. İlimiz ve üreticilerimiz için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Tarıma Dayalı İhtisas BESİ OSB alanını ziyaret ederek, Bölge Müdürü Sn. Mustafa Erdem'den bilgi aldı.

Sn. Valimiz, “92 parselden oluşan ve 17.000 büyükbaş hayvan kapasiteli Tarıma Dayalı İhtisas BESİ OSB’nin ihalesi 19 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak. Bu projemiz tamamlandığında 370 kişiye doğrudan yaklaşık olarak 1.000 kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlayacak. Bu projeyle yıllık 7.650 ton et üretimi ile Erzincan ekonomisine 3 milyar 600 milyon TL katkı sağlayacağız. Erzincan’ımız için hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kaynak: Erzincan'ın Sesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!