Erzincan
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2325.7
  • BIST
    9096.59
  • BTC
    70226.71$

VALİ MAKAS'TAN 15 TEMMUZ MESAJI

VALİ MAKAS'TAN 15 TEMMUZ MESAJI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Erzincan Valisi Mehmet Makas, yazılı bir Mesaj Yayımladı. 

Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Erzincan Valisi Mehmet Makas, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı. Vali Mehmet Makas mesajında şu görüşlere yer verdi 

“15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı, ülkemizin dört bir köşesinde gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, idarecisinden vatandaşına, toplumun her ferdi ve her kesimi dimdik ayakta durmuş, adeta kıyama kalkmıştır.

Milletçe büyük bir badireyi atlattığımız 15 Temmuz gecesi, devletimizi, milletimizi, demokrasimizi yok etmek isteyen vatan hainleri, milletimizin silahlarını yine milletimize doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuştur.  Bu darbe girişimine karşı aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla şehirlerimizin meydanlarına, havaalanlarına ve sokaklarına kükremiş bir sel misali akmış, tıpkı Çanakkale’de, tıpkı Kurtuluş Savaşımızda, tıpkı terörle mücadelede olduğu gibi ölümü göze alarak işgalcilere bölücülere gereken cevabı vermiştir.  

Milletimiz o gece, kendisine doğrultulan silahlara, üzerine sürülen tanklara, bomba yağdıran uçaklara ve helikopterlere teslim olmamış, verdiği mücadele ile istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda, şartlar ne olursa olsun neleri başarabileceğini, neleri göze alabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Ölümü göze alarak sokakları, meydanları, havaalanlarını dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine layık olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Bizler de 'Önce Vatan' diyerek 15 Temmuz Destanı'nı bizlere armağan eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin vatan, bayrak ve demokrasi aşkını gelecek nesillere anlatmaya, şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milletimizin devletine, bayrağına ve demokrasisine canı pahasına sahip çıktığı 15 Temmuz’u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere milli irade ve demokrasinin hâkim olduğu bir gelecek sağlamak için canları pahasına hainlere dur diyen milletimizin her bir ferdine ve güvenlik güçlerimize şükranlarımı sunuyorum. Vatanımız, bayrağımız ve demokrasimiz için verilen mücadelede şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!