Erzincan
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2489.0
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63051.91$

YEREL ESNAF’A DESTEK ÇAĞRISI

YEREL ESNAF’A DESTEK ÇAĞRISI
Bedir Limon; "Esnafın yaşatıldığı şehir yaşanabilir şehirdir. Esnafın olduğu yerde güven ve kalite vardır"

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Okulların açılmasına kısa bir süre kala vatandaşlara alışverişlerin yerel esnaftan yapılması konusunda çağrıda bulundu.

ESOB Başkanı Bedir Limon açıklamasında; "2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle okul alışverişleri hız kazanıyor. Okul kıyafetleri, çanta, ayakkabı gibi ürünlerin yanı sıra kırtasiye malzemeleri de okul alışverişlerinin olmazsa olmazı. Bu yıl uzaktan eğitim yapılan dönemlerde bile öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları hız kesmedi. Özellikle ilkokul çağındaki öğrencilerimiz ödevlerini evden yaparken kırtasiye malzemelerini kullanmaya devam etti. Şimdi yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye alışverişleri yoğunlaşacak. Ancak öğrencilerin sürekli temas halinde olduğu bu malzemelerin kaliteli ve sağlıklı olmasına her zamankinden daha çok dikkat edilmeli. En güvenli malzemeler sezonluk satıcılarda değil mahallenin kırtasiyeci esnafında bulunur" dedi.

Bedir Limon şöyle devam etti;"Markası ve nerede üretildiği belli olmayan, CE ve TSE damgası olmayan birçok ürün malesef okulların açılmasına kısa zaman kala piyasada daha çok görülüyor. Geleceğimizin mimarı olan öğrencilerimiz eğitim alırken sağlıklarından olmamalı. Rengârenk ve süslü kırtasiye malzemelerinin dış görünüşüne aldanılmamalı. Alınacak kırtasiye malzemelerinin içeriğine çok dikkat edilmeli. İnternet üzerinden yapılan reklamlara ve yollarda eğreti tezgâhlarda sezonluk olarak satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalı. Tüm kırtasiye malzemelerinde yer alan logolarda ‘CE’ belgesi mutlaka olmalı, sağlığa zararlı madde içermez kaşesi bulunmalıdır.

Gıda, giyim, konfeksiyon, kırtasiye gibi günlük alışverişlerini yerel esnaftan yaparak yerel esnafa destek vermeye davet eden Başkan Limon, “ Kazancını bu kente yatıran, kaderini ve yaşantısını bu kente bağlamış yerel esnafımıza sahip çıkmak bir vatandaşlık görevidir. Büyük çoğunluğu yerli sermayeli olmayan, sokak aralarına kadar giren ve bu kente hiçbir katkısı olmayan zincir marketler, tüketici üzerinde etkili olmaya çalışarak yerel esnafımızın sonunu hazırlamaktadır.

Okul Sezonu nedeniyle raflarını kırtasiye, konfeksiyon ve ayakkabı ile dolduran marketlere mutlaka dur denilmeli, Marketlerde kırtasiye, ayakkabı ve giyim ürünlerinin satışı yasaklanmalı. Kırtasiyeci esnafımız et satmıyor, ama marketler kırtasiye ürünü satıyor. Ayakkabıcı esnafımız sebze satmıyor, ama market ayakkabı satıyor. Bu konuda düzenleme yapılmasını başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere diğer yetkililerden bir kez daha talep ediyoruz.

Unutulmasın; Esnafın yaşatıldığı şehir yaşanabilir şehirdir. Esnafın olduğu yerde güven ve kalite vardır.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!