Erzincan
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63679.500$

PANDEMİ GÖLGESİNDE 23 NİSAN

PANDEMİ GÖLGESİNDE 23 NİSAN
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bugün Vali Mehmet Makas, Erzincan Valiliği makamını, Bahçelievler İlkokulu’nda öğrenim gören gençlere devretti.

Pandemi Kurallarına Uygun 23 Nisan Kutlamaları Genelgesi ne göre; 23 Nisan dahil olmak üzere Pazartesi gününe kadar kısıtlama uygulanacak. Bu nedenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bugün Vali Mehmet Makas, Erzincan Valiliği makamını, Bahçelievler İlkokulu’nda öğrenim gören 3’üncü sınıf öğrencileri Fatma Beren Yanar ve Ahmet Berkay Ayran’a temsili olarak devretti. 
Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ünde bulunduğu ziyarette, Vali Makamına oturan öğrenciler; koronavirüs tedbirlerinin artırılmasını isteyerek, salgın ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin yanısıra vatandaşlarımızın da maske mesafe ve temizlik başta olmak üzere alınan tüm tedbirlere hassasiyetle uymalarının çok önemli olduğunu belirttiler.
Okullarını, öğretmen ve arkadaşlarını Pandemi öncesi günlerini çok özlediklerini belirten öğrenciler vaka sayılarının düşmesiyle birlikte bir an önce okulların açılması isteğinde bulundular.
Ziyaret sonunda Vali Makas öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Erzincan Valisi Sayın Mehmet Makas, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Yayımladığı kutlama mesajı;

“Milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yıldönümünü ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelesinde dönüm noktası olmuş; Türk Milleti, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır.

Gazi Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle Kurtuluş Savaşı’mızı başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan aziz milletimizin, ebediyete kadar da hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ ilkesiyle yürütülen İstiklal Mücadelemiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, vatan topraklarımızın işgalcilerden kurtarılması ve Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.

Sevgili Çocuklar;

Bugün ülkemizde yapılan her şey sizler içindir. Geleceğimizin teminatı sizlerin; iyi bir eğitim alması, demokrasiyi özümsemiş, insan haklarına saygılı, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, araştıran, sorgulayan, özgüveni yüksek nesiller olarak yetişmesi bizlerin en büyük sorumluluğudur. Bu bilinçle hem devletimiz hem de milletimiz sizlerin en iyi şekilde yetişmesi, mutlu, huzurlu ve müreffeh bir yaşam sürmesi için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Çalışırsanız, sizlere sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirirseniz ideallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizlerin, ülkemizi her alanda muasır medeniyetler seviyesinin daha da üzerine taşıyacağınıza olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; TBMM’nin açılışının 101. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, vatanımızın bekası için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman gazilerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!